5 ile 'Cazibe'li yatırım akını

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında merkez olarak belirlenen beş ilin ticaret ve sanayi odası başkanları ilgiden memnun. Başkanlara göre, yatırımlar bölgede iş ve istihdam olanaklarını artıracak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yatırımı ve istihdamı artırma amacını taşıyan Cazibe Merkezleri Programı'na ilgi her geçen gün artarken, belirlenen 5 ilin ticaret ve sanayi odası başkanları, yatırımların bölgelerindeki iş ve istihdam olanaklarını artıracağını belirtti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, "Özellikle tekstil ve tarıma dayalı sanayi ön plana çıkıyor" dedi. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen de, "İlimize 25 başvuru yapıldı. Öngörülen yatırım maliyeti 200 milyon lira" diye konuştu. 

BÜYÜKLERİ BEKLİYORUZ 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva da, Van için 857 milyon liralık 107 proje başvurusu yapıldığını anlattı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik de, şöyle konuştu: "Büyük yatırımcıları şehrimize çekmeye çalışıyoruz. 129 yatırımcı başvuruda bulundu. Başvuruların yatırım tutarının da yaklaşık 1.5 milyar lira." 

İhracata büyük katkı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise, 135 firmanın başvurduğunu kaydetti. Alan, "Taahhüt edilen yatırım bedeli 2.5 milyar lira. Program gerek ilimize gerek bölge ihracatına önemli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.