''4S modeliyle' turizm geliri artırılacak'

Deniz, kum, güneş kelimelerinin İngilizcesi sea, sand, sun (3S) yanına dördüncü olarak ‘spor’u koyduklarını ve 4S modelini başlattıklarını belirten Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu modelle turist başı gelir artırılacak” dedi. 

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sporda Marka Ülke Türkiye’ parolasıyla 10-13 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği çalıştayda spor turizmi için yol haritası belirlendi. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini harekete geçirmek için yapılacakların tartışıldığı organizasyonla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, turizmin üç ana unsuru olan ‘deniz, kum ve güneş’ kelimelerinin İngilizce karşılıklarından (‘sea, sand and sun’) hareketle kalıplaşan 3S’nin yanına dördüncü olarak ‘spor’u koyduklarını ve 4S modelini başlattıklarını belirtti. 

KİŞİ BAŞI HARCAMA 1300 DOLAR 

Normal bir turistin harcama ortalamasının 700 dolar olduğunu spor turizminde ise bu rakamın 1300 dolara çıktığını anlatan Kasapoğlu, Türkiye’nin 70 milyar dolar turizm geliri hedefine daha fazla katkı sağlamak için her bölgenin potansiyelinin ayrı ayrı değerlendirileceği bir yol haritası hazırlayacağız” diye konuştu.

ÖNCE ENVANTER HAZIRLANIYOR

Türkiye'deki etkinliklerin yurtdışında etkin tanıtımı için Gençlik ve Spor Ateşelikleri kurulacağını açıklayan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 11.Kalkınma Planı doğrultusunda atılacak üç önemli adımı şöyle sıraladı: “Türkiye’nin spor turizmi envanterini çıkaracağız. Spor turizmi haritasını oluşturacağız. Spor turizmine yönelik acente ve tesislerle ilgili standardizasyon ve uluslararası kriterlere uygunluk konularında düzenlemeler yapacağız.”