Taşeron KİT'lere kadro var mı?

Kit taşeron için kadro heyecanı devam ederken, kadroya alınan taşeron işçiler devlet ve işçi arasında aracı olan taşeron şirkete yapılan ödemeler kadro işlemleri sonunda ortadan kalkmış oldu.

Enflasyon verileri ışığında belirlenen maaş zamları ne kadar olacak? Kit taşeron için kadro heyecanı devam ederken, kadroya alınan taşeron işçiler devlet ve işçi arasında aracı olan taşeron şirkete yapılan ödemeler kadro işlemleri sonunda ortadan kalkmış oldu. Taşeron son dakika haberleri ve yeni gelişmeler aksam.com.tr adresinde.

KADROLU TAŞERON MAAŞINI NE ZAMAN ALIYOR?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin maaşları “Devlet Memurları ile Diğer Kamu Görevlilerinin Aylıklarının Ödenme Zamanının Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararneme” de yer alan hususlara göre ödenmektedir. Bu durumda kamu kurumunda işçi statüsüne geçiş yapacak olan taşeron işçinin maaşı da aynı usule göre verilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı;

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir.

Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.

TEMMUZ'DA KADROLU OLAN TAŞERONUN MAAŞINA YÜZDE 4 ZAM ALDI

Geçen yıl toplanan toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanan zam oranlarında göre, kamuda görev yapan 200 bin işçi için 'yüzde 3.5 zam ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa enflasyon farkı' verildi. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 7.27 olursa, yüzde 3.77 enflasyon farkı söz konusu. Kadroya geçerek sürekli işçi olan taşeron işçilere toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam yapıldı.