ÖZGÜL ÖZTÜRK
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere atılan adımlarla büyüyor. Projede kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak için 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Kasım ayı sonuna dek 15 okulda daha teknoloji sınıfları açılarak 45 okula ulaşılacak.
6 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI
Gaziantep Yamaçoba İlkokulu'nda açılan teknoloji sınıfını ziyaret ederek sınıftaki öğrencilerin hayallerini dinleyen Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, "Projeyle çocuklarımız kodlama eğitimi alıyorlar, hayal etmeyi, tasarım yapmayı, geleceği planlamayı öğreniyorlar, onların dünyalarını teknolojiyle değiştiriyoruz. 1 yılda çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 binden fazla çocuğa ve yaklaşık 2 bin 500 veliye ulaştık. Ayrıca, gezici eğitimlerle 360 köyü dolaşarak eğitimlerimizi 10 bin çocuğa daha ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
1 TL'LİK YATIRIMLA 7.7 TL'LİK FAYDA
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da yapılan işin geri dönüşlerinden elde edilen verime dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Köy Okulları" projesine özel olarak hazırlanan sosyal etki raporuna göre, projeden faydalanan öğrencilerin motivasyonu yüzde 65,88 artıyor. Projeye yatırılan her 1 TL'lik yatırım için 7,6 TL'lik sosyal değer yaratıldı. Yarını Kodlayanlar projesiyle bugüne kadar 81 ilde 280 bini aşkın çocuğa ulaşılırken, proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer 14 milyon TL oldu, projeye yapılan her 1 TL'lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yarattı.