440 km'lik otoyolu Başkan Erdoğan açacak

Kuzey Marmara Otoyolu tamamen devreye giriyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Hasdal-Habipler-Başakşehir etabı olan 7. kesimi tamamlandı. 440 kilometrelik otoyolun tamamı, bugün Başkan Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete girecek.

Bugüne kadar 390 kilometresini tamamlayarak hizmete açılan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son etabı açılıyor. Projenin son etap olan Habipler-Hasdal kavşakları bölümü Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılıyor. Otoyol bu gece saat 00.01'den itibaren de vatandaşın kullanımına açılacak.

2.5 MİLYAR TASARRUF

Projenin son etabında incelemelerde bulunarak basın toplantısı yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kuzey Marmara Otoyolumuzun Hasdal-Habipler-Başakşehir etabı olan 7. kesiminde inşa faaliyetlerimiz tamamlandı. Bu kesiminin trafiğe açılmasıyla birlikte, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki otoyolumuz tamamen hizmete giriyor" dedi. Karaismailoğlu, "Yakında ilk adımlarını atacağımız Kanal İstanbul da yaratacağı ekonomik, sosyal ve çevresel cazibeyle İstanbul coğrafyasına yeni bir boyut getirecektir" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile yıllık toplam 2 milyar 480 milyon TL tasarruf edileceğini de sözlerine ekledi.

MAHMUTBEY RAHATLAYACAK

10 kilometre uzunluğunda olan ve içinde 4005 metre uzunluğuyla İstanbul'un en uzun, dünyanın en geniş tünelini bulunduran otoyolun Hasdal-Mahmutbey Kavşağı arasındaki yoğun trafiğe alternatif olması bekleniyor. Bakan Karaismailoğlu "7'nci kesimin trafiğe açılmasıyla, yüksek şehir içi trafik hacmine sahip olan mevcut 2. Çevreyolu'na alternatif hızlı, emniyetli ve konforlu yeni bir ulaşım koridorunu tamamladık" dedi.