4 ayda 39 bin kadına 3.6 milyar lira kredi

Halkbank'ın kadın girişimci desteğinden dört ay içinde toplam 39 bin kadın faydalandı. Osman Arslan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bu yana 3.6 milyar TL'yi aşan kredi hacmi gerçekleşti” diye konuştu.

Halkbank'ın kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla sunduğu 'Kadın Girişimci Kredi Paketi' dört ay içinde 39 bini bulan kadın girişimciye ve 3.6 milyar TL'yi aşan kredi hacmine ulaştı. Konya'da düzenlenen Üreten Kadınlar Toplantısı'nda güncel verileri duyuran Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, desteği yatırıma ve istihdama dönüştüren kadın girişimcilerin başarı hikayelerini paylaştı.

6. ŞEHİR KONYA OLDU

Halkbank Üreten Kadınlar Toplantıları'nın 6'ncısı; Bursa, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Samsun'dan sonra Konya'da gerçekleştirildi. Osman Arslan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bu yana 39 bini bulan kadın girişimcimiz kredi paketimizden faydalanmış ve 3.6 milyar TL'yi aşan kredi hacmi gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı. Arslan, konuşmasında şunları kaydetti:

İSTİHDAMA DÖNÜŞÜYOR

"Destek paketimizin sağladığı ivmeyle kadınlarımız yeni başarı öyküleri yazmaya devam etmektedir. Örneğin Konya'da sulama sistemleri iş kolunda faaliyet gösteren bir girişimcimiz, bankamızın desteğiyle ticaretini yaptığı sistemin imalatını da yapacak kapasiteye ulaşmış, çiftçilere eğitim ve danışmanlık verecek biçimde hizmetini genişletmiş ve ihracata başlamıştır. Ankara'dan oto yedek parça sektöründe yer alan bir başka kadın girişimcimiz ise, kredi sayesinde nakit sıkışıklığını aşmış, pandemi sürecinde işlerini büyüterek 30 kişilik yeni istihdam oluşturmuştur."

PAKETE İÇ ANADOLU'DAN YOĞUN TALEP GELDİ

İç Anadolu Bölgesi'nde de Kadın Girişimci Kredi Paketi'ne ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Konya, Niğde, Aksaray, Karaman ve Sivas illerimizden toplam 6 bin kadın girişimcimiz desteğimizden faydalanmış, İç Anadolu Bölgesi özelinde toplamda 526 milyon TL'yi aşkın kredi hacmine ulaşılmıştır" açıklamasını yaptı. 'İlham Veren Kadınlar' ve 'Gelecek İçin Sıfır Atık' başlıklı paneller düzenlendi.