Ek gösterge nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Ek gösterge nedir, öğretmen polis emekli maaşı ek gösterge maaş zammı ne kadar son dakika haberleri araştırılıyor. Ek gösterge memurlar tarafından çok önemli konuların başında gelir.

Öğretmen polis emekli maaşı ek göstere maaş zammı ne kadar, ek gösterge nedir soruları araştırılıyor. Vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti seçim beyannamesini açıklıyor. . Açıklamasında, “Hedefimiz günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakmamaktır. Yaşlılarımıza ve engellilerimize yönelik çok önemli projelerimiz var. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız” dedi. 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM BEYANNAMESİ İÇİN TIKLAYIN

POLİSE HEMŞİREYE EK GÖSTERGE MÜJDESİ

- Hedefimiz günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakmamaktır. Yaşlılarımıza ve engellilerimize yönelik çok önemli projelerimiz var.

- Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurlar tarafından çok önemli konuların başında gelir. Ek gösterge aylık ücretlerin, emekli ikramiyelerinin ve emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan unsurlarında başındadır. Ek gösterge cetvelindeki rakamlar derece, hizmet sınıfı ve unvanlara göre değişkenlik gösterir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir kamu çalışanı ile, 2 bin 500 olan bir kamu çalışanının alacağı zam veya maaş miktarı eşit olmaz.

Bunu örnekle açıklayacak olursak; bir memurun ek göstergesinin bin 500'den 2 bin 200'e yükseltilmesi durumunda aylık ücretinde 7,89 lira, emekli aylığında 204,45 lira ve emekli ikramiyesinde ise 6 bin 653,03 lira artış meydana gelir. Ek gösterge 2 bin 200'den 3 bine yükseltilmesi durumunda aylık ücretinde 41,73 lira, emekli aylığında 46,08 lira ve emekli ikramiyesinde ise bin 476,74 lira artış olur.