3600 ek gösterge son durum nedir? 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ''3600'de büyük ve önemli bir adım atacağız. Kamu personeli arasındaki adaletsizlik duygusunu ortadan kaldıran bir düzenlemeyle beklentileri karşılayacağımıza inanıyorum'' açıklamasında bulunmuştu. Peki, 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge son durum nedir?

3600 ek gösterge gündemde merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Kamuda 4 milyon çalışanın aylık gelirini etki edecek ek gösterge düzenlemesiyle kamuda dengeler değişecek. Ek gösterge ile ilgili ilk toplantı şubat ayında gerçekleşmişti. İkinci toplantı için geri sayım sona erdi. Peki, 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge son durum nedir?

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Kamuda çalışanlara yönelik 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin ikinci toplantı bugün (16 Mart) gerçekleştirilecek.

Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik ikinci toplantıda görüşmelere devam edilecek.

Kıdemler arasında ücret dengesizliği sona ereceği, emekli ikramiyesini yükseltecek olan düzenleme "tazminat yansıtma oranı" da yükselecek. 2200 ek göstergeden yararlananların 3600 ek göstergeye yükselmesi ile aylığı yaklaşık 255 lira artacak.

MAYIS'TA MECLİS'E GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Meclis gündemine geleceğini duyurmuştu. Bilgin, Komisyonun nihai kararı birkaç toplantı içinde vereceğini belirterek, Türkiye için beklentileri karşılayacak bir soruncun ortaya çıkacağını söylemişti.