350 milyon liralık dev atılım! Kahramanmaraş'a ‘altın' yatırım

Kuyumculuğun önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş'ta yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla, ‘altın çağı'nı başlatacak bir hamle gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, altının modern tesislerde teknolojik imkanlarla tasarımının yapılarak oluşturulacak markalarla ihraç edilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Bakanlık desteğiyle yapılan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, Altın ve Mücevher Merkezi'yle Tasarım ve Modelleme Merkezi'nin resmi açılışını önceki gün gerçekleştirdi.

TÜRKİYE İLK ÜÇTE

Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Sanayi Sitesi, toplamda 350 milyon liralık yatırımla hayata geçti. 38 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu sanayi sitesi, 360 işyerine sahip. Hindistan, Çin, ABD ve Rusya ile birlikte dünyanın en büyük altın mücevherat pazarlarından biri olan Türkiye, altın üretiminde Hindistan ve İtalya ile ilk üç sırada yer alıyor.

7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Şu anda 6 bin kişiye istihdam sağlayan sanayi sitesi, tam kapasiteyle çalıştığında 7 bin kişiye ekmek kapısı olacak. Site bünyesinde bir de gemoloji laboratuvarı ve darphane onaylı ayar evi kuruldu. Açılışı yapılan bir diğer yatırım ise Altın ve Mücevher Merkezi oldu. 40 milyon lira bütçeli merkezle KOBİ'lere çeşitli hizmetler sunulacak.