31 Mart'ta biten uygulama 3 ay daha uzatıldı! Kısa çalışma sevinci

Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi ve işverenin sesine kulak verdi. ‘Kısa Çalışma Ödeneği' nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 ay uzatıldı. Karar, işçi ve işveren kesiminde büyük sevince neden oldu.

Pandemi nedeniyle 'Kısa Çalışma Ödeneği'nde uygulama süresi 3 ay uzatılıyor. İşçi ve işvereni sevindiren açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul eden Erdoğan "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere, nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 'Kısa Çalışma Ödeneği' uygulamasına devam edilme kararı aldık" dedi. Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, "Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık" diye konuştu.

SİPER KAZANDIK

Ödeneğin uzatılması iş dünyası ile esnaf ve sanatkar temsilcilerini sevindirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Taleplerimizi dikkate alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz" derken TESK Başkanı Bendevi Palandöken de "Talebimizin kısa sürede cevap bulması işverenler ve işçilerimiz adına oldukça sevindirici" ifadesini kullandı. Karara ATO Başkanı Gürsel Baran ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç de teşekkür etti. Avdagiç "Salgınla mücadelede önemli bir siper kazandık" dedi.

TURİZMCİLERİ KABUL ETTİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Turizm Haftası münasebetiyle turizm temsilcilerini kabul etti.

ORTAK AÇIKLAMAYLA TEŞEKKÜR

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 'Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ortak açıklamayla teşekkür etti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu imzasıyla yapılan ortak açıklamada "Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılmasını çok kıymetli buluyoruz. Salgınla mücadele sürecinin devam etmesi başta olmak üzere, son dönemde yaşanan diğer zorluluklar sebebiyle tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı. Öncelikle bu konuda yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, kendisi nezdinde tüm ilgililere teşekkür ediyoruz" denildi. Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart'ta sona eriyordu. Başta TOBB olmak üzere bazı odalar, uygulamanın devamı için girişimde bulunmuştu.