30 bin küçük firmadan 60 bin istihdam sözü... Başvuruda son gün 31 mart

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, genç, yeni mezun ve kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nda başvurularda hedefi tutturmak üzere olduklarını söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, "Şu ana kadar 30 bin civarında işletme, yaklaşık 60 bin istihdam taahhüdünde bulundu. Başvurusu onaylanan işletmelerimiz e-Devlet'ten ödeme talebinde bulunuyor. Ödemelere geçen hafta itibarıyla başladık" dedi. Kurt, destek başvurularının 31 Mart'a kadar süreceğini kaydetti.

HEDEF 75 BİN GENÇ

Kurt, mikro ve küçük işletmeleri, 75 bin istihdam hedefiyle başlayan programa başvurmaya davet etti. Bu destekle yeni mezun gençleri işgücü piyasasına kazandırdıklarını vurgulayan Kurt, şöyle konuştu: "Programla hem mikro ve küçük işletmelere finansman sağlıyoruz hem de gençlerimizi istihdama dahil ediyoruz. Geçmişte iş başvurusunda bulunan gençlerden tecrübe şartı isteniyordu. Bizim hayata geçirdiğimiz programla tecrübesiz olanlar daha avantajlı. Başvurular hızlı bir şekilde artıyor. Bu sebeple destekten faydalanmak isteyen mikro ve küçük işletmelerimiz ellerini çabuk tutsunlar."