Bugün dolar kuru ne kadar? 30 Aralık 2021 dolar kaç TL oldu?

Vatandaşlar ve yatırımcılar güncel, canlı dolar kurunu takip ediyor. TL karşısında sık sık değişim gösteren dolar, geçtiğimiz hafta açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin ardından önemli bir düşüş kaydetti. Peki, 30 Aralık 2021 dolar kaç TL oldu? Bugün dolar kuru ne kadar?

Dövizde yaşanan hareketliliğin ardından vatandaşlar güncel dolar kurunu takip ediyor. Haftanın sonuna doğru gelirken 30 Aralık 2021 dolar kaç TL oldu? Bugün dolar kuru ne kadar? sorusu araştırılıyor. Geçen hafta Başkan Erdoğan'ın TL mevduat sistemi hakkında konuşmasının ardından dolarda büyük bir düşüş yaşanmıştı.

30 ARALIK 2021 DOLAR KAÇ TL OLDU?

Dün güne 11,80'den başladıktan sonra ani bir yükselişle 12,88'i gören dolar kuru 30 Aralık 2021 Perşembe günü 13,32 seviyesinde bulunuyor.

Euro ise 15,11 seviyesinde yer alıyor.

BAKAN NURETTİN NEBATİ'NİN DOLAR AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Doların yükselmesiyle ilgili Nebati, şu ifadeleri kullandı;

"Dolar bugün 12.64'teydi. 18 liranın üstünden bugünlere kadar gelmiş durumdayız. 18 liraya doğru giderken ki rakamlar sürekli değişti, yukarıya doğru. O dönem içinde doların bu kadar radikal bir düşüşten sonra çok hızlı şekilde, bunun salınımlarının çok hafif gelmesi beklenemez. Bu salınımlar yukarı, aşağı oynaya oynaya kendi dengesine girecek."