3 yılın en büyük halka arzı

Türkiye'nin sadece yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin halka arzında talep toplama süreci yarın başlayacak ve 22 Nisan'da sona erecek.

SERDAR SAĞLAM

İKİ KATINA ÇIKACAK

Pay başına fiyat aralığının 8.50-9.90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL'lik gelir hedefleniyor. Söz konusu işlem, son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor. Aydem Enerji CEO'su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, "Halka arzın büyüklüğü ek pay satışıyla toplamda 1.1 milyar TL-1.3 milyar TL aralığında; halka açıklık oranı da ek pay satışıyla yüzde 18.44 olacak" dedi. Küpeli, "Hedefimiz; 5 yılda portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2 bin MW seviyelerine ulaşmak" diye konuştu.

SIRADA ÇAN2 SANTRALİ VAR

ODAŞ Enerji bünyesinde bulunan 340 MW kurulu güce sahip yerli kömüre dayalı Çan2 Termik Santrali de halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan santralin talep toplama tarihleri 21-22 Nisan olarak belirlendi. 340 MW kurulu güce sahip santral, 533 binden fazla hanenin elektriğini üretiyor. Devletin sağladığı yerli kömür üretim desteğinden ve alım garantisinden yararlanan, yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ve planlanmış yeni yatırım ihtiyacı bulunmayan santral, tüm bu özellikleriyle yeni yatırımcılarıyla buluşmayı bekliyor.