3. Havalimanı THY'yi daha yüksekten uçuracak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, ''3. Havalimanı THY'nin büyüme hızıyla birleştiğinde İstanbul çok değerli bir transfer merkezi haline dönüşecek. Havalimanı tamamlandığında THY'yi birkaç seviye daha yukarıya taşıyacak'' diye konuştu.  

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Üçüncü Havalimanı aynı zamanda THY'nin büyüme hızıyla birleştiğinde İstanbul bölgesinde çok değerli bir transfer merkezi haline dönüşecek. Yeni havalimanı tamamlandığında THY'i birkaç seviye daha yukarıya taşıyacak" dedi. Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Medya Forumu 2017'ye konuşmacı olarak katılan Aycı, yabancı gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.  

HİKAYEYİ TAMAMEN DEĞİŞTİRİYOR 

Forumun ardından açıklamalarda bulunan Aycı, Üçüncü Havalimanı'nın THY, Türkiye ve bölgesi için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Üçüncü Havalimanı hikayeyi tamamen değiştiriyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından birini İstanbul'da inşa ederek akıllı ve tam teşekküllü bir havalimanıyla yolcuların çok rahat konaklayabilecekleri, uçaklarını transfer olarak değiştirebilecekleri ve aynı zamanda havalimanındaki imkanlardan yararlanabilecekleri muhteşem bir ortam oluşturulacak" dedi. 

AFRiKA'DA BİR NUMARA

THY'nin sloganlarından birinin 'Dünya daha büyük keşfet' olduğunu hatırlatan Aycı, bu bağlamda en büyük hedeflerinden birisinin Afrika'da büyümeye devam etmek olduğunu dile getirdi. Aycı, "Bence Afrika kendi potansiyelinden dolayı da yatırım yapılmayı hak ediyor. Bu nedenle THY Afrika'da bir numara oldu" diye konuştu. 

550 UÇAK YANAŞABiLiR

Çevre dostu yeni havalimanına yaklaşık 550 uçağın park edebileceğini anlatan Aycı, şöyle devam etti: "Özellikle transit yolcular için büyük bir rekabet söz konusu. THY her gün hizmet kalitesini artırmaya çalışıyor. Dünya şehirlerinin rekabetlerini de görüyoruz. İstanbul en rekabetçi şehirlerden birisi olarak mükemmel bir taşımacılık altyapısına sahip. İstanbul'un bağlantı ve işlevlik açısından dünyanın en önemli transfer merkezlerinden."