3. Havalimanı şantiyesinde işçilere şehir hayatı

İnşaatı tam gaz devam eden İstanbul Yeni Havalimanı çalışanlarına şehir yaşamını aratmıyor. Toplam 35 bin kişinin çalıştığı, 26 bin kişinin konakladığı dev şantiyede tüm sosyal imkanlar sunulurken, market, kafeterya ve banka şubeleri de yer alıyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışan 35 bin personele, fitness merkezinden müzik atölyesine, bilardo ve langırt salonlarından halı saha ve basketbol sahasına kadar tüm sosyal imkanlar sunuluyor. Günde 130 bin kişilik yemeğin pişirildiği, 25 bin kişiye çamaşır temizleme hizmetinin sunulduğu, nöbetçi yemekhanelerin, revirlerin, ambulansların bulunduğu inşaat alanında, market, kafeterya ve banka şubeleri de yer alıyor. Havalimanı inşaatında 13 aydır çalışan işçi Kemal İlhan, işinden çok memnun olduğunu vurguladı. İlhan, “Temizlik, taşıma gibi işler yapıyorum. Buraya geldikten 5 ay sonra ailemi de getirdim” dedi.

KONFORA DİKKAT EDİLİYOR 

İlhan, havalimanı inşaatını üstlenen şirketin kendilerine çok ciddi imkanlar sunduğunu, burada kendilerini şehir merkezinde gibi hissettiklerini belirterek, işçilerin konforuna çok dikkat edildiğini, kendilerinin memnun olması için hizmetlerin üst düzeyde sunulduğunu bildirdi. İGA Havalimanları İnşaatı İdari İşler Müdürü Doğan Ayar da yaptığı açıklamada, inşaatta personele yemek, servis ve kamp hizmetleri verdiklerini aktardı. 

7 NOKTADA REVİR

60’ı doktor 200 sağlık personeli

İnşaat alanının 7 noktasında biri tam teşekküllü olmak üzere revir bulunduğunu ve 6 ambulansa sahip olduklarını ifade eden Ayar, 60’ı doktor olmak üzere 200 sağlık personeli istihdam ettiklerini aktardı. Öte yandan havalimanı inşaatında market, kafeterya ve lokallerin de bulunduğu ifade edildi.

13 aydır çalışan işçi Kemal İlhan, işinden çok memnun olduğunu söyledi.

Günde 130 bin kişilik yemek

1050 kişilik yemek ekibiyle günde 130 bin kişilik yemek çıkardıklarını kaydeden Ayar, yemeklerde kullandıkları etten sebzeye, gıdadan yağa kadar her şeyin taze olduğunu anlattı. Ayar, günlük 25 bin kişiye çamaşırhane hizmeti sunduklarını belirterek, memnuniyetin üst düzeyde olduğunu bildirdi. 

HOBİ GRUPLARI VAR

Müzik atölyesi fitness merkezi...

Ayar, “Çalışanlarımız için sosyal alanlarımız, halı sahalarımız, fitness merkezimiz, müzik atölyemiz, bilardo ve langırt salnumuz, yazlık sinemamız, basketbol sahamız, kütüphanemiz, oyun salonlarımız var. Hobi grupları da bulunuyor. Personelimize bu hizmetlerin hepsi ücretsiz sunuluyor” diye konuştu. 

İŞ BİTİNCE EĞLENCE

Tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar

Doğan Ayar, İETT’nin şehir merkezine otobüs hizmeti olduğunu kaydederek, “Çalışanlar şehri görme isteği dışında tüm ihtiyaçlarını burada karşılayabiliyor. Sporunu yapabiliyor, arkadaşlarıyla sohbet edeceği mekanlara ulaşabiliyor. Zamanını iyi değerlendirebileceği fırsatlara sahip” dedi.