3 bin sporcu 17 milyon bıraktı! Bisiklet dünyası Antalya'yı keşfetti

Antalya, bisiklet yarışlarında önemli destinasyonlardan biri olmaya aday. 2023 yılında yaklaşık 3 bin bisiklet sporcusu Antalya'da kamp yaptı, 17 milyon euro harcadı.

Deniz, kum ve güneşi ile dünyanın en önemli turizm kentleri içine girmeyi başaran Antalya, turizmini çeşitlendirmeye devam ediyor. Özellikle spor turizminde golf ve futbol ile adından söz ettiren Antalya, düzenlediği profesyonel ve amatör bisiklet yarışları ile bisiklet dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Turizmin başkenti, şimdi bisiklet takımlarına kamp imkânı sunarak dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet takımları ve sporcuları ağırlıyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Tour of Antalya, AKRA Gran Fondo Antalya ve Cycyling Races in Türkiye gibi yarışlar bisiklet dünyasının dikkatini Antalya'ya çekerken yapılan amatör yarışlar da farklı sürüş deneyimi yaşamak isteyenleri bölgeye çekiyor.

3 BİN SPORCU KAMP YAPTI

Bisiklet Turizmi Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre 2023 yılında yaklaşık 3 bin bisiklet sporcusu Antalya'da kamp yaptı. 2023 yılında Antalya'daki otellerde 84 bin geceleme yapan sporcular 17 milyon Euro'nun üzerinde harcama yaptı. Organize edilen yarışlar ve kamplara katılan sporcuların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve basın kuruluşlarında yer alan haberler Antalya'nın tanıtımına katkısı ise çok daha değerli olduğu belirtiliyor.

TANITIMA KATKISI BÜYÜK

Daha önce Spor Turizmi Derneği başkanlığı yapan sonrasında da Bisiklet Turizmi Derneği'ni kuran mevcut başkan Recep Şamil Yaşacan, "Antalya'da yapılan bisiklet organizasyonları bisiklet dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Çünkü sorunsuz organizasyon yapısı ve Antalya'nın sunduğu imkanların yanı sıra buraya gelen sporcu ve takımların milyonlarca takipçisi var. Yapılan bir paylaşım tanıtım anlamında çok etkili olabiliyor" şeklinde konuştu.

ANTALYA BİSİKLET ROTALARI

Yol bisikleti

Kemer-Beldibi-Kemer Likya Sahil Şeridi-Çıralı Kemer-Tahtalı Dağı Zirvesi Çıralı-Beycik-Kemer Kemer-Ovacık–Kemer.

Dağ bisikleti

Ovacık-Yaylakuzdere-Gedelme Kemer-Gedelme-Kemer Sedir Rotası Maden Plajı-Likya Yolu Beycik-Altınkaya-Beycik Çalıştepe-Kemer Tahtalı Dağı-KemerKemer-Çukuryayla-Beycik.

TOUR OF ANTALYA'NIN KATKISI BÜYÜK

8-11 Şubat'ta düzenlenecek Tour of Antalya yarışının Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, Tour of Antalya'nın Türkiye'nin önemli bir değeri haline geldiğini söyledi. "Kamu ve özel sektörün el birliğiyle büyüttüğü organizasyonun dünyadaki tanınırlığının arttığına da değinen Güney, "Tour of Antalya çok büyük bir marka oldu. En büyük özelliği yerel güçlerin düzenlemesi. Bu organizasyonun devlete hiçbir maliyeti yok. Tabii polis, jandarma, belediyelerle yapılan işbirliği çok önemli. Antalya Valiliği bu organizasyona çok sıcak bakıyor. Her gelen valimiz de aynı şekilde yaklaşıyor. Bu da önümüzü açıyor. Türkiye'ye bisiklet binmek için gelen kişi sayısı 10 kat arttı" açıklaması yaptı.