5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatar? 29 Ekim emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek?

Emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesine ilişkin hazırlanan düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödenecek. Peki 29 Ekim emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek? İşte emekli ikramiyesinin yatacağı tarih

29 Ekim emekli ikramiyelerinin ne zaman verileceği konusu, ay sonu itibariyle merak edilen konular arasında yerini aldı. Emeklilere 5 bin lira ödenmesini öngören madde TBMM'de kabul edildi. Buna göre Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödenecek. Peki 29 Ekim emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek? 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatar? İşte detaylar

29 EKİM EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milyonlarca işçi, memur ve Bağ-kur emeklisi ise emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını sorgulamaya başladı.

TBMM Genel Kurulunda, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini öngören düzenleme kabul edildi.

Buna göre 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödenecek.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödenecek. Yapılacak olan ödemeyle birlikte emekliler rahat bir nefes alacak.

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödemeleri, 15 Kasım tarihine kadar hesaplara yatacak.

5 BİN LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerin Kasım ayının 15'ine yakın yapılacağını ifade etti.

5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takvimi ile netlik kazanacak.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR DA ÖDEMEDEN YARARLANACAK

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırlanan düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemeye göre SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

5000 TL emekli ikramiyesi kimlere verilmeyecek? İşte Emekliye 5000 TL ikramiye şartları