29 Ekim EFT geçer mi? EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır?

Cumhuriyet Bayramı resmi tatili nedeni ile 29 Ekim'de EFT yapılıp yapılamayacağı merak konusu oldu. Araya hafta sonunun da girmesi ile birlikte toplam 3.5 günde EFT işlemi yapmak isteyenler pazartesi gününe talimat verebiliyor. Peki, 28-29 Ekim EFT geçer mi? EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır?

Farklı bankalar arasında TL cinsinden gerçekleşen işlemlerde EFT işlemi kullanılıyor. Resmi tatillerde bankaların kapalı olması nedeni ile bugün ve yarın EFT işleminin yapılabilip yapılamayacağı merak ediliyor. Peki, 29 Ekim EFT geçer mi? EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır? İşte yanıtı...

29 EKİM EFT GEÇER Mİ?

EFT talimatı hafta içi saat 09.00 ile 16.30 arasında verilebiliyor. Ancak özel ve resmi günlerde EFT talimatı verilemiyor.

Bu nedenle 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tüm gün EFT işlemi yapılamıyor. Hafta sonu da yapılamayan EFT talimatı 3.5 gün sonrası için verilebiliyor.

EFT TALİMATI NASIL İPTAL EDİLİR?

EFT talimatını ve gerçekleştirilen işlemlerinin iptal edilebilmesi için, ilgili bankanın müşteri hizmetleri numarasını aramanız veya internet bankacılığı şubesini kullanmanız gerekebilir.

EFT iptali gerekçeleri bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Kimi bankalar sebepsiz iptal edebilirken, kimi bankalar ancak yanlışlıkla bir hesaba para gönderdiyseniz veya para gönderdiğiniz hesaba yanlış tutarda bir eft gerçekleştirildi ise, EFT iptali mümkün olabiliyor.