27 farklı alanda yatırımcıya fırsat

Uluslararası işbirliği Platformu'nun (UİP) düzenlediği Boğaziçi Zirvesi kapılarını açtı.

Dört kıta, 43 devletten bakan, konsolos ve büyükelçi düzeyinde katılımın gerçekleştiği etkinlik, Türkiye'den ve yurtdışından önde gelen isimlerini İstanbul'da buluşturdu. Zirvede 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Türkiye Yatırımcı Haritası' da yatırımcıyla paylaşıldı. Harita, 9 öncelikli sektörde belirlenen 27 alandaki yatırım fırsatları hakkında ayrıntılı bilgilerden oluşuyor.

KATLANARAK ARTACAK

Türkiye için belirlenen öncelikli sektörler, 'teknoloji ve iletişim', 'ulaşım', 'yenilenebilir ve alternatif enerjiler', 'eğitim', 'sağlık hizmetleri', 'gıda ve içecek", 'tüketici malları', 'altyapı' ve 'finansman' olarak sıralanıyor. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop "Haritas ile birlikte ülkemize daha fazla yatırım imkanı doğacak. 27 farklı alanda 9 öncelikli sektörde yatırımlar katlanarak artacak" dedi. Etkinlikte konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle ise "Özellikle sektörel anlamda ihracat pazarlarımızı daha da çeşitlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İŞ BİÇİMİ DEĞİŞTİ

Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, "Teknoloji öyle bir hale geldi ki yeni iş modelleri oluşuyor. Bu da şu anda yaptığımız iş biçimini değiştiriyor. Salgın konusu bizim için de şaşırtıcı bir mevzuydu, bizim iş birliği yapma şeklimizi değiştirdi" diye konuştu.