27. Dönem POMEM sonuçları nereden sorgulanır? POMEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

27. Dönem POMEM sonuçları gündemde yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. 27. dönem mülakat sınavlarına katılan binlerce aday ''27. Dönem POMEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? POMEM sonuçları nereden sorgulanır?'' sorularının yanıtını araştırıyor. 8 bin adayın asıl olarak alınacağı POMEM'de sonuçlar www.pa.edu.tr adresi üzerinden ilan edilecek...

27. Dönem POMEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (960) kadın, (5.440) erkek, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın aday olmak üzere toplam 8 bin aday asıl olarak alınacak. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına katıldılar. Peki, 27. Dönem POMEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? POMEM sonuçları nereden sorgulanır?

27. DÖNEM POMEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

27. Dönem POMEM sonuçları henüz açıklanmadı. 27. Dönem POMEM sonuç tarihi belli olduktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmî internet adresi www.pa.edu.tr'den ilan edilecektir. Ayrıca adaylara posta yolu ya da değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

MÜLAKAT SINAVI NASIL OLUYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Kendisinden istenileni kavrama,

b) Konu hakkında bilgi düzeyi,

c) İfade etme yeteneği,

ç) Özgüveni,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM NEDİR?

POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.