250 bin doları bile bankada unutan var!

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili çağrılar fayda etmedi. Unutkanlar arasında en talihsizi, 250 bin doları kalan mudi.

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili çağrılara rağmen yaklaşık 93 milyon lira yine unutuldu. Bankacılık Kanununun 62. maddesine göre, 10 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmayan banka hesapları TMSF’ye devrediliyor. Bankalar bu çerçevede zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklara ilişkin duyurularını şubat ayından itibaren İnternet sitelerinden yayımladı. Zaman aşımı listesindekilerin, 15 Haziran’a kadar hesaplarının bulunduğu şubeye başvurmaları gerekiyordu. 

DEVLET BİLE ‘UNUTMUŞ’ 

Bu hesapların çoğu gerçek şahıslara aitken zaman aşımına uğrayanlar arasında, şirketler, vakıflar, dernekler, siyasi partiler ile devlet kurumlarına ait hesaplar da bulunuyor. Zaman aşımına uğrayarak TMSF'ye devredilen hesaplar arasındaki en yüksek meblağın ise 250 bin dolar olduğu kaydedildi. 

93 milyon lirayı hesapta bıraktık

Çağrı ve duyurular fayda etmedi. Yüz binlerce mudinin unuttuğu 601 bin 158 hesapta, 93 milyon lira kaldı. Geçen yıl sonu itibarıyla zaman aşımına uğrayan 627 bin 885 hesap vardı. Toplam 627 bin 885 hesapta mevduat, katılım fonu ve alacaklara ilişkin muhtelif döviz cinsinden, Türk Lirası karşılığı 120 milyon lira unutulmuştu. Duyurular sonunda sadece 26 bin 727 kişi başvuru yaptı, 27 milyon lirasını geri aldı.