Ev hanımları nasıl emekli olacak? 25 yıllık ev hanımları nasıl emekli olacak, başvurular ne zaman?

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verildi. AK Parti'nin, seçim beyannameleri arasında yer alan ev hanımlarının emekliliğine destek olacak. Bu program kapsamında ev hanımları da kendini güvence altını almış olacak. 25 yıllık ev hanımları nasıl emekli olacak, başvurular ne zaman? Ev hanımlarına emeklilik şartları nasıl?

Ev hanımlarıma emeklilik şartları merak konusu oldu. Bilindiği üzere seçim beyannameleri arasında ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak yeni düzenlemelerin yapılacağı açıklandı. Peki, 25 yıllık ev hanımları nasıl emekli olacak, başvurular ne zaman? Ev hanımlarına emeklilik şartları nasıl?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ev hanımlarıma emeklilik başvurusu hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 9 Mayıs'ta katıldığı bir televizyon programında ev hanımlarına getirilecek olan emeklilik projesi hakkında konuştu.

Bakan Yanık; "Heyecan uyandıran programlardan birisi. Çok bekleniyordu. AK Parti iktidarı olarak sosyal güvenlik programı dışında vatandaşımız kalmasın diye uğraşıyoruz. Sigorta kapsamı dışında olanların bireysel emeklilik gibi düzenlemelerle sosyal güvenlik halkasının içine aldık. Bunun dışında kalan ev hanımlarının emeklilik primlerine destek olmak istedik. Devlet olarak ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz" dedi.

EV HANIMLARIMA EMEkLİLİK ŞARTLARI NELER?

Ev hanımlarıma emelilik şartları henüz belli değil.