25 milyon turist kapıda

Türkiye'nin ilk sanal turizm fuarını şubat ayında yapmaya hazırlanan turizm sektörü 2021 yılı hedeflerini açıkladı. Bu yıl 25 milyon turist, 15 milyar dolar gelir bekleniyor.

Pandemi nedeniyle 2020 yılını yüzde 65 ila 75 arasında bir kayıpla atlatan Türk turizm sektörü, yeni döneme dijitalleşerek hazırlanıyor. Her yıl aralıkta İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Fuarı, koronavirüs nedeniyle bu yıl sanal ortamda 3D olarak gerçekleştirilecek.

TURİZMCİ AŞI İSTİYOR

İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliğiyle 25-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olacak. Fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen online toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, “2021’de ayağa kalmak ve 2022 ve 2023’te koşmayı öngörüyoruz. Hedefimiz bu sene toplam 25 milyon turist ağırlayıp 15 milyar dolar gelir elde etmek” ifadelerini kullandı. 2021 yılı dünya turizm görünümünde aşılama faaliyetleri ve vaka sayılarının belirleyici olacağına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, şunları söyledi: “Turistler 2021 yılında hangi ülkede karantinaya alınmayacaksa o ülkeye seyahat edecek. Biz turizmde bu yıl 2019 turizm rakamlarının yarısına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da aşının ne kadar yaygın yapılacağı ve sonuç vereceğiyle ilgili. TÜRSAB olarak biz turizm sektöründe aşılanma konusunda ön ayak olacağımızı da devlet yetkilileriyle görüştük.”