25 metreküp doğalgaz kaç TL? Ücretsiz doğalgaz ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Filyos'ta 710 milyar metreküplük Karadeniz gazının yakma törenine katıldı. Vatandaşlara 1 yıl boyunca ücretsiz doğalgaz yardımı yapılacağını açıkladı. Peki, 25 metreküp doğalgaz kaç TL? Ücretsiz doğalgaz ne zaman verilecek?

Ücretsiz doğalgaz yardımları hakkında detaylar merak edildi. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı'nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerinde, mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl ücretsiz veriyoruz." dedi. 25 metreküp doğalgaz kaç TL? Ücretsiz doğalgaz ne zaman verilecek?

25 METREKÜP DOĞALGAZ KAÇ TL?

Güncel fiyatlara bakıldığında hane başına 25 metreküp doğalgazın 130 TL gibi bir civarda olduğu gözlemleniyor.

Konutlarda aylık 25 metreküpe kadar kullanılan doğalgaz ücretsiz olacak. Bu da vatandaşın bütçesine 30,8 milyar liralık destek anlamına geliyor. Böylece devlet bugünkü fiyatlarda her konutun doğalgaz faturasının 130 liralık bölümünü karşılamış olacak.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerinde, mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl ücretsiz veriyoruz." dedi.

Karadeniz gazının kullanılmaya başlanmasıyla beraber evlere dağıtımında yapılması bekleniyor.