24 yıldır bekleyen proje TMSF ile hayat buldu

TMSF, 24 yıldır inşaatı bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'ni hizmete açtı. TMSF Başkanı Gülal, “Isparta'nın 24 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak görev aldıktan sonra Isparta'nın 24 yıllık hayali olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'ni (ITKM) hizmete açtı. Kültür merkezi olarak faaliyette bulunacak ve 7 bin 800 metrekare büyüklükteki ilk fazda 2 büyük konferans salonu, 2 nikâh salonu, kütüphane olarak da kullanılabilecek sergi salonu ve 4 sinema salonu yer alacak. Eylülde tamamlanması öngörülen ikinci fazla birlikte de 60 bin 254 metrekare kiralanabilir alandan oluşan 180 mağaza bulunacak. ITKM'nin açılış töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM'nin bugüne kadar 'bitmeyen bir hayal' olarak nitelendirildiğini aktardı.

700 TON SU ÇEKTİK

Artık bu yolun sonuna gelindiğini ifade eden Başdeğirmen şunları söyledi: "TMSF Başkanımız bu projenin bitirilmesi için çok çalıştı. Burası 1997 yılında belki de Türkiye'nin ilk kentsel dönüşümünün yapıldığı alan olarak başlayan bir inşaattı. Aradan geçen zamanda birçok kaybımız oldu. Buradaki esnaf da geçici olarak kaldığı yerden 4 yıl içinde kendi yerine dönecekti. Ancak o esnaflarımızın yüzde 80'i aradan geçen sürede işlerini kapatmak zorunda kaldı. Bodrum katından 700 ton su çektik. Rutubeti 1 yılda kurudu. Yer döşemelerinin tamamı kırıldı. 1700 kamyon buradan hafriyat attık. Isparta'nın en az 50 yılına damga vuracak kalitede teknolojiyi arkadaşlarımız buraya monte ettiler."

ERDOĞAN'IN TALİMATI

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Isparta Kültür ve Ticaret Merkezi'ni tamamlayın' talimatının ardından, çürümeye terk edilmiş olan proje için harekete geçtiklerini kaydetti. Gülal, şunları söyledi: "Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayarak otopark kısmını tamamladık ve ardından da Pazar Camii'ni 2019'da halkımızın hizmetine sunduk. Hem Isparta Belediyemiz hem de bağımsız bölüm malikleriyle yapılan yeni protokol ve anlaşmalarla inşaatın mali ve hukuki sorunları çözülerek 2020 başında 150 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan projenin kalan bölümlerinin çalışmalarına yeniden başlandı."

Açılışın ardından TMSF Başkanı Gülal'in katılımıyla ITKM'de ilk nikah töreni gerçekleştirildi.

AVM'DE 2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

TMSF Başkanı Gülal, "Kültür merkezimizde 2 büyük konferans salonu, 2 nikah salonu, kütüphane olarak da kullanılabilecek sergi salonu ve 4 sinema salonu yer alacak. Eylülde 2. fazının tamamlanmasını hedeflediğimiz Isparta Meydan AVM, önemli bir değer olacak" ifadelerini kulandı. Gülal, şunları söyledi: "Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak olan Isparta Meydan AVM, şehrimizin cazibe merkezi haline gelecek."

ARTIK VERGİDE ÜST SIRADALAR

TMSF'NİN 783 şirkette kayyımlık görevine devam ettiğini kaydeden Gülal, bu şirketlerde 44 bin 415 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Gülal, "Hain terör örgütünün kontrolündeyken devlete tek kuruş vergi ödemeyen Erciyes Anadolu Holding, Koza Holding ve Aydınlı Hazır Giyim şirketleri kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde üst sıralarda yer almaya başladı. Yönetimimizdeki şirketlerin, ilk çeyrek itibarıyla aktifleri 70.3 milyar TL" dedi.