24 TV merak edilen soruya yanıt buldu! Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatırılacak?

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Milyonlarca emeklinin merak ettiği soru ise yapılacak olan değişiklik sonrası zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı? İşte bu sorunun yanıtı 24 TV'de belli oldu. Detaylar haberimizde...

Emekli zammı, yeni vergi paketine ilişkin taslak çalışmaya ekleniyor. Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek, en düşük emekli maaşının ne kadara yükseltilmesi öngörülüyor. Detayları 24 Muhabiri Nagehan Akbulut aktardı.

ZAMLI MAAŞLAR AĞUSTOS AYINDA HESAPLARDA

Teklifin satır aralarını aktaran Akbulut, "Emeklilerimiz zamlı maaşlarını ağustos ayında 2 ay farkla birlikte alacaklar. Getirilen düzenleme Temmuz ve Aralık ayı arasında 6 aylık bir dilim içinde seyyanen maaşlara yansıtılacak. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Teklifle alakalı tüm olasılıklar değerlendirildi ve bütçe karşılıkları gözden geçirildi." İfadelerini kullandı.

EMEKLİ ZAMMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Yapılan açıklamaları hatırlatan, Akbulut "Bugün AK Parti Grup Başkanı Güler kameraların karşısına geçti en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını belirtti. Bu düzenleme yaklaşık olarak 3 buçuk milyondan fazla emekliyi kapsıyor. Teklifin Perşembe günü Meclis Komisyonu'nda ele alınmasını bekliyoruz. Ardından önümüzdeki hafta Genel Kurul'a gelecek ve bu aşamadan sonra teklifin yasalaşmasını bekliyoruz." dedi.

Emekli maaşı düzenlemesi TBMM'ye sunuldu: Zamdan kimler faydalanacak?