23. Dönem POMEM alım tarihi belli oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından bu sene yayımlanan performans programı İşin Olsa ekibi tarafından incelendiğinde toplam 10 bin 700 kişilik PÖH alımı yapılacağı görülmüştü.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM açık olan pozisyonları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile öğrenci alımı ilanları hazırlamakta, kamuoyuna duyurmakta ve başvuruları kabul ederek uygun adayların yerleştirmesini gerçekleştirmektedir. Buna göre Polis Akademisi Başkanlığının 23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM öğrenci alımı tarihi belli oldu. 

23. DÖNEM POMEM TARİHİ BELLİ OLDU?

22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM polis öğrencisi alımlarının başvuruları sona erdi ve 23. dönem POMEM'in tarihi açıklandı. Buna göre net olarak şu tarihte alımlar başlayacak gibi açıklama yapılmadı ancak Temmuz ile Ağustos aralığında 23. dönem POMEM başvurularının alınacağı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından bu sene yayımlanan performans programı İşin Olsa ekibi tarafından incelendiğinde toplam 10 bin 700 kişilik PÖH alımı yapılacağı görülmüştü. Peki bu alımlar ne zaman yapılacak? PÖH alımı 23. dönem POMEM kapsamında mı yapılacak? Resmi kaynaklardan henüz PÖH alımının hangi POMEM kapsamında yapılacağı bilinmiyor fakat büyük ihtimal ile alımların 23. dönem POMEM kapsamında yapılacağı ön görülmektedir.

PÖH ADAYLARI MÜJDE BEKLİYOR!

En son 19. dönem POMEM alımlarında müjde alan Polis Özel Harekat PÖH adayları 23. dönem POMEM'in kesinlikle Polis Özel Harekat PÖH sınıfında yapılmasını talep etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde bu sene içerisinde 10 bin 700 kişilik PÖH alımı ilanı beklediğimizi açıklamıştık. 23. dönem POMEM'in hangi sınıfta yapılacağına yönelik yakın zamanda açıklamanın yapılması beklenmektedir.

POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız

POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız

PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız

2018 VE 2019 ÖZEL HAREKAT POLİS ALIMLARI

Milyonlarca polis adayının Emniyet Genel Müdürlüğü polis özel harekat alımları için duyuru yapılmasını beklemekte. Diğer yandan 2018 ve 2019 yılı özel harekat alımlarında alım yapılacak sayısı arttıracak gelişmeye göre Bakanlar Kurulu kararına göre Çankırı ilinde Polis Özel harekât Polis Eğitim merkezi kurulacak. Eğitim merkezine bağlı olarak ta 4 şube müdürlüğü kurularak, polis özel harekât polis adaylarının eğitimine açılacak. Daha fazla polis adayının eğitimi yapılacağı için PÖH alımlarının yeni dönemlerde sayısının fazla olması beklenmekte.