2025'e kadar kadın çalışan oranını %50'ye çıkaracak

Vodafone, 2025 yılına kadar şirket genelindeki kadın çalışan oranını yüzde 44'ten yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Araştırmalara göre, dünyada kadın istihdamının yüzde 1 artmasının Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 milyar dolar artırdığının tespit edildiğini vurgulayan Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, "En önemli amacımız, toplumsal dönüşüme katkı sağlamak. Bu dönüşümde, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların önemli bir rolü var. 2025 yılına kadar tam cinsiyet eşitliği sağlanırsa, dünya ekonomisine 28 trilyon dolarlık ek katkı sağlamak mümkün" değerlendirmesinde bulundu.

8.7 MİLYON TL YATIRIM

Toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasını 'akıllı ekonomi modeli' olarak benimsemek gerektiğine dikkat çeken Aksoy, Vodafone grup olarak bu düşünceyle, kadınların güçlenmesine yönelik projeler geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı tarafından kadınların güçlenmesi amacıyla hayata geçirilen projelerle 11 yılda 61 bine yakın kadına ulaşıldığını ve 8.7 milyon TL'lik yatırım yapıldığını sözlerine ekledi.

PERFORMANSLARI İKİ KAT DAHA İYİ

Vodafone, Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise, Vodafone'un bayi kanalında da kadın istihdamının artmasını desteklediğine dikkat çekerek, "Vodafone'da Kadın Emeği mağazaları, kadınlara girişimci olma fırsatı sunuyor. Projeye dahil olmak isteyen kadın yatırımcılardan minimum 1 yıl boyunca sadece kadın personel çalıştırmaları talep edilirken, her yatırımcıya aylık personel başına 1.500 TL'lik sigorta prim desteği sağlanıyor" dedi. Şahin, sadece kadınların çalıştığı mağazaların diğerlerine göre 2 kat daha iyi performans sergilediğini ifade etti.