2024 asgari ücret tahmini ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

2024 asgari ücretin açıklanması için geri sayım başladı. Yeni zam oranının belirlenmesi için hükümet ve sendika yetkililerinin pazarlığa oturacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde, yeni asgari ücret tahmini araştırılıyor. Çalışanların cevabını merakla beklediği 2024 asgari ücret tahmini ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir açıklama geldi. Peki 2024 asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2024 asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Milyonlarca çalışan, Ocak ayında yapılacak olan zam öncesinde 2024 asgari ücret tahminini merak ediyor. Asgari ücret, temmuz ayında yapılan yüzde 34 zam ile net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Yeni zam tutarı ise asgari ücret tespit komisyonu toplantıları sonrasında belli olacak. Peki toplantılar ne zaman yapılacak? 2024 asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte 2024 asgari ücret tahmini

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak olan zam öncesinde asgari ücret tahmini vatandaşların gündeminde yer alıyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir açıklama geldi.

Işıkhan, "Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum." dedi.

2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasına gelecek ilk rakam 6 aylık enflasyon tahmini ile hesaplanan asgari ücret olacak.

Buna göre; Yüzde 37,76'lık 6 aylık enflasyon tahminine net asgari ücrette 15.707,39 TL rakamları aralığında pazarlıkların başlaması bekleniyor.

2024 asgari ücretin 15 bin 500 civarında olması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücretle ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlıyız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz." açıklamasında bulundu.

"Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz." sözünü tuttuklarını dile getiren Başkan Erdoğan, "Asgari ücrete Cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz, emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle, yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunun kendi takvimi var, biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum."

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücretin Bakanlığının temel konularından biri olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Aralık ayınca Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzu toplayacağız. Orada da yine enflasyona ezdirmeyecek bir kararın çıkması yönünde bir tercihimiz söz konusu olacak." bilgisini verdi.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, temmuz ayında yapılan yüzde 34 zam ile net 11 bin 402 lira, brüt 13 bin 414 liraya yükseltilmişti.