2023'te bambaşka bir Ayder

'Özlediğimiz Ayder'e 2023'te kavuşacağız' Kentsel dönüşüm projesi yürütülen Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulunan Bakan Kurum bölgede alt yapı işlerinin tamamlandığını söyledi. Kurum “2023 yılında özlediğimiz Ayder'e kavuşacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projesi yürütülen Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki turizm merkezi Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu. Kurum, Ayder Yaylası'nda alt yapı işlerinin tamamlandığını belirterek 2023 yılında özlenen Ayder'e kavuşulacağını söyledi. Vatandaşlarla da görüşen Kurum'a Ayder'in eski fotoğraflarını gösteren Hüseyin Memişoğlu, kendilerinin burada yaşadığını ve mağdur olmak istemediklerini söyledi. Bunun üzerine Kurum, "Ayder'de Ayderlilerden başka kimse olmayacak. Eski haline dönüştürmek için çalışıyoruz. Çalışmalara horon ile başladık. Açılışını da horon ile yapacağız" dedi.

YENİ YIKIM 2022'DE

Kurum, ilk etapta Ayder'de altyapıyı yenilediklerini kaydederek "2022 yılı sonunda buradaki üst yapı bitecek. Sonra taşınma süreci başlayacak, onu da başlattık. Vatandaşlarımızla görüşüyoruz ama yeni binalar bitmeden eski binalara ilişkin bir yıkım süreci başlatmak istemiyoruz. 2022'de bunu da başlatıp 2023 yılında özlediğimiz Ayder'e kavuşacağız" dedi.

Ayder Yaylası'ndaki dönüşüm çalışmalarını inceleyen Bakan Kurum, tulum eşliğinde vatandaşlarla horon oynadı.