2023 Temmuz asgari ücret ne kadar? Asgari ücret net ve brüt ne kadar olur? -SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI-

2023 Temmuz asgari ücreti merak edilen başlıklardan oldu. Bilindiği üzere Ocak ayında asgari ücret brüt 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 TL olarak belirlendi. Peki, 2023 Temmuz asgari ücret ne kadar? Asgari ücret net ve brüt ne kadar olur? Son dakika zam açıklaması Bakan Vedat Bilgin'den geldi.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı yoğun olarak araştırılıyor. İşçi ve işverenin yakından takip ettiği asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde belirlenecek. 2023 Temmuz asgari ücret ne kadar? Asgari ücret net ve brüt ne kadar olur?

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 Temmuz asgari ücreti henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ocak ayında Cumhuriyet tarihinin dolar bazında en yüksek seviyelere çıktığına vurgu yaptı. Bakan Bilgin, "Temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." dedi.

REFAY PAYI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerde yapacağız. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur." şeklinde açıklama yaptı.