2023 asgari ücret ne kadar olur? Yeni asgari ücret belli oldu mu, ne kadar zam gelecek? Milyonların gözü bu haberde!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret hakkında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret zammına dair heyecanlandıran bir açıklama geldi. Peki, 2023 asgari ücret ne kadar olur? Asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte tüm detaylar...

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonları heyecanlandıran asgari ücret açıklaması geldi...

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili milyonları heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin çalışanları ve emekçileri enflasyonun tahribatından kurtaracaklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız" dedi.

Toplumun orta kesiminin esnaftan oluştuğunu belirten Bilgin, "Bir toplumda sağlıklı bir toplumsal düzen varsa esnafların mutlu olması, esnafların sorununun çözülüyor olması lazım. Özellikle değişim dönemlerinde, sorunların arttığı, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bunu daha çok hissederiz." diye konuştu.

Aylık 1.500 TL destek veriliyor! Başvuran herkes alıyor, sizde alabilirsiniz!

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022 yılı için yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmaların ardından Temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret tutarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yüzde 30 oranında yapılan zam ile 5 bin 500 TL olarak açıklandı.