2022'de Yatırıma devam

İş dünyası, yeni yılda yatırım, üretim ve istihdama odaklanacak. İş dünyası temsilcileri yeni yıl mesajında Türkiye'nin tedarikte öne çıktığını belirterek “Yatırım, yeni yılın anahtarı olacak” dediler.

ŞEVKİMİZİ KAYBETMEDİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Bizler iş dünyası olarak, ülkemizin refah ve zenginlik seviyesini artırmak, herkese iş ve aş imkanı oluşturmak için çalışıyoruz. Zor dönemlerden geçiyoruz ancak bunların hepsi geride kalacak. Açıkçası, bu anlamda umudumuzu ve şevkimizi hiç kaybetmedik. Önemli olan bu süreçte birlik ve beraberlik içinde birbirimize destek olmak.

YATIRIMLAR ARTACAK

Müsiad Başkanı Mahmut Asmalı: 2022 yılında yatırım artışlarının eski performansına geri döneceğine ve istihdamda gözlenen bu başarılı performansın da üzerine çıkılacağına inanıyoruz. Bütün ülkelerin başlıca sorunu olan enflasyon ise 2022'de öncelikli gündem maddemiz olacaktır.

HIZLI HAMLE GEREKİYOR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Yıllıklandırılmış ihracat ilk kez 220 milyar dolar sınırını aştı. İhracatımızın hızlı artışında, küresel tedarikte öne çıkan avantajlarımızın önemli payı var. İhracatçılarımız birçok üründe siparişi karşılamakta zorlanıyor. Bu tablo, Türkiye'nin hızlı bir yatırım hamlesine girmesi gerektiğine işaret ediyor.

MÜCADELEYE DEVAM

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: Dün olduğu gibi yarın da mücadele etmeye, üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde oluşturduğumuz komisyonlarımızla artık 81 ilin üretir ve göç vermez hale gelmesinin hayalini kuruyoruz.

VARANK: SİZ ÜRETİN KOSGEB EMRİNİZDE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş insanlarına "Siz yeter ki üretin, KOSGEB ve TÜBİTAK emrinize amade" dedi. Ankara Ticaret Odası'nın meclis toplantısında konuşan Varank 2022'de de sanayicilere verilen Bakanlık desteklerinin artarak devam edeceğini müjdeledi. Türkiye ekonomisinin en büyük gücünün üretim çeşitliliği olduğunu vurgulayan Varank, "2022'de küresel piyasalarda adından söz ettirecek yeni Türk markaları çıkarmak üzere cesur girişimcileri, yenilikçi fikirleri desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

YENİ YILIN ANAHTARI ÜRETİM

ATO Başkanı Gürsel Baran: Ülkemize fırsat pencerelerinin farkında olarak, üretmeye, istihdamı artırmaya devam etmeyi istiyoruz. Türkiye, dünyanın yeni tedarik merkezi olabileceğini ortaya koydu. Yatırım, üretim ve ihracat yeni yılın hatta bundan sonraki yılların anahtarları olacak.