2022 yılı Ocak enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon ne zaman açıklanacak?

Ocak enflasyon oranları gündemde merakla bekleniyor. Enflasyon verileri ile ilgili aramalar da hızlandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini bu ay başında açıklamıştı. Böylece 2022 memur ve emeklilerin maaşına yapılacak zam olmuştu. Peki, 2022 yılı Ocak enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranları vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Enflasyon, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Yeni yılın ilk rakamları büyük bir merakla bekleniyor. Peki, 2022 yılı Ocak enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon ne zaman açıklanacak?

2022 OCAK ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Ocak ayı enflasyonu 3 Şubat 2022 Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak.

ARALIK AYI ENFLASYONU NE KADARDI?

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada Aralık ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 13,58 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece 2021 enflasyonu yüzde 36,08 seviyesine ulaştı.

YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Veri Yönetimi ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2022 yılı Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 50 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

Yıllık Enflasyon Beklentileri

Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bu anket döneminde yüzde 29,75 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 21,39 iken, bu anket döneminde yüzde 25,37 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 14,41 ve yüzde 15,54 olarak gerçekleşmiştir