2022 Ocak ayı öğretim görevlisi maaşları ne kadar oldu? Zamlı öğretim görevlisi maaşları kaç TL?

Ocak ayı öğretim görevlisi maaşları araştırılıyor. Dün TÜİK yılın son enflasyon verilerini yayımladı. Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Peki, Ocak ayı öğretim görevlisi maaşları ne kadar oldu? Zamlı öğretim görevlisi maaşları kaç TL? İşte tüm detaylar...

Zamlı öğretim görevlisi maaşları merak konusu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), uzun zamandır heyecanla beklenen enflasyon verilerini açıkladı. Peki, Ocak ayı öğretim görevlisi maaşları ne kadar oldu? Zamlı öğretim görevlisi maaşları kaç TL?

2022 OCAK AYI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Bu rakamlara göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 23,65 oldu.

Emekli ve memurların 2022 zam oranları açıklandı.

Başkan Erdoğan, "Ülkemizde, yüzde 6'lara kadar indirdiğimiz enflasyonun boynunu kırarak en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız." dedi.

"HİÇBİR EMEKLİMİZ 2 BİN 500 LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK"

Emekli maaşlarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz."

"MEMURLARIMIZIN MAAŞ ARTIŞ ORANINI YÜZDE 30,5'E ÇIKARTTIK"

Başkan Erdoğan, memur maaşlarına ilişkin ise, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz." dedi.

"Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık." diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

Öğretim Görevlisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Müfredat programına göre öğrencilere teorik ve uygulamalı dersleri vermek,

b) Konusu ile ilgili ders notları ve kitapları hazırlayıp ders notlarını öğrencilere dağıtarak konu ile ilgili film ve slaytlar göstermek,

c) Teorik konular dışında öğrencilere uygulamalar yaptırmak,

d) Sınav yapıp değerlendirmek,

e) Konusu ile ilgili araştırmalarda bulunmak,

f) Tez konuları seçmek veya seçiminde öğrencilere yardımcı olmak, Vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Ocak ayı en düşük ve en yüksek vaiz ve imam maaşı ne kadar? Zamlı imam maaşları kaç TL?