GSS primi 2022 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi nedir?

2022 GSS primine ne kadar zam geldiği yakından takip ediliyor. Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 4.253 TL olduğunu açıkladı. Peki, 2022 GSS primi ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim nedir? İşte konuya dair tüm detaylar...

Asgari ücret dün Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Milyonların heyecanla beklediği konu netlik kazanmış yaşandı. Asgari ücretle beraber birçok alanda değişiklik oldu. Peki, 2022 GSS primi ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim nedir?

2022 GSS PRİMİ NE KADAR OLDU?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri de asgari ücret zammı kadar arttı. ödemeleri de yeni asgari ücretle birlikte yükselecek. Geliri brüt asgari ücretin 3'te birinin altında olan kişilerin primlerini devlet karşılıyor. Geliri bunun üzerinde olanlar ise primlerini kendisi ödüyor. Ödenen aylık prim tutarı ise brüt asgari ücretin yüzde 3'ü kadar oluyor.GSS primi 2021'de 107,32 liraya çıkmıştı. 2022'de 161.55 lira olarak uygulanacak.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS) PRİM NEDİR?

GSS, ülkedeki her bireyin sağlık sorunlarıyla ilgilenen bir sigorta sistemidir. Bu sisteme göre yaşanacak olumsuzluklar karşısında devlet kurumlarında tedavi görmek ve muayene olmak için ek ücret ödenmez. Ülke genelinde geçerli olduğu için belirli bir bölge sınırlaması yoktur.

Genel Sağlık Sigortasına sahip olmak için çalışmak veya çalışmamak önemli değildir. Çalışan kimselerin sağlık sigortaları ilgili firma tarafından ödenirken çalışmayan kimseler sigorta primlerini yatırarak Genel Sağlık Sigortasına sahip olabilirler. Ayrıca hane içindeki çalışmayan eşler ve çocuklar babalarının sigortalarından yararlanma hakkına sahiptir.

2022 doğum borçlanması ne kadar? Doğum borçlanması nasıl hesaplanır?

Dul ve yetim aylığı 2022 ne kadar zam aldı? En düşük ve en yüksek dul ve yetim maaşı kaç TL?

Askerlik borçlanması 2022 ne kadar oldu? Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır?