Asgari ücret 4. toplantı olacak mı, ne zaman? 2022 asgari ücret 3. toplantı sonucu ne?

Asgari ücret pazarlığında kritik toplantı bugün gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları telaffuz etmesi bekleniyordu. Toplantı ile ilgili gelişmeleri yakından takip edenler ''2022 asgari ücret toplantı sonucu ne? Asgari ücret 4. toplantı olacak mı, ne zaman?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

2022 asgari ücret toplantı gelişmeleri yakından takip ediliyor. İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını saat 10.00'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) gerçekleştirdi. Asgari ücretin 4. toplantıda net bir şekilde duyurulacağı belirtildi. Peki, asgari ücret 4. toplantı ne zaman yapılacak?

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI OLACAK MI?

Cumartesi günü bütçe görüşmesi yapılacak. Ancak asgari ücret 4. toplantı için net bir tarih henüz belirlenmedi. Tarih belirlendikten sonra haberimiz içerisine eklenecektir. Tarafların uygun olduğu en yakın bir tarihte 4. komisyon toplantısı gerçekleştirileceği belirtildi.

2022 ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI SONUCU NE?

Türk-iş ve TİSK, 3 konuda mutabakata varıldı. Ancak asgari ücret tutarında iki taraf henüz anlaşamadı. Taraflar bir sonraki toplantıda orta yolun bulunacağını ve asgari ücretin net olarak açıklanacağını belirtti. Toplantı sonrası tarafların yaptığı açıklamalar şu şekilde:


Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK'ten gelecek veri ve raporlar görüşülmeye devam edilecek.