2021'e rezervasyon

Turistin Türkiye özlemi, 2021'in tatil satışlarına şimdiden yansıdı. 2021 rezervasyonlarının başladığını belirten Ersoy “Hava trafiğinin açılmasıyla ilgili bir hafta içinde çok olumlu gelişmeler olacak” dedi.

Yoğun turist alınan 51 ülkenin büyükelçisi ve basın mensuplarına Antalya’da ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın tanıtıldığı program sonrası soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1 hafta, 10 gün içinde çok önemli gelişmeler olacağını, birkaç hafta içinde trafiğin bütün ülkelerle başlayacağını düşündüğünü söyledi.

‘TATİLİ ÖZLEDİLER’

Ersoy “Avrupa ülkelerinin halkları özellikle Türkiye’deki tatili çok özledi. Bize gelen talepler ve Türkiye’ye gelme isteklerinden çok net belli oluyor. Şu anda 2021 için erken rezervasyon çok daha erken başladı. 2020’de tatile çıkmaktan vazgeçen birçok turist şimdiden 2021 için Türkiye’ye erken rezervasyon yaptırmaya başladı” diye konuştu. Türkiye’de Kovid-19’la mücadelede normalleşme süreciyle birlikte iç turizmde hareketlilik başladığını kaydeden Bakan Ersoy, bu hareketliliği dışarıdan gelecek ziyaretçiler için tekrar hayata geçirmek istediklerini, Türkiye’ye uluslararası uçuşların başlamasının ardından gerçekçi rakamların verilebileceğini söyledi.

2021 ÇOK İYİ OLACAK

Ersoy “Görünen köy de kılavuz istemiyor. Sonuç olarak bu sene illa bir başarı ölçütü yapacaksak mevcut otellerimizin yarısını hayata geçirebilirsek, tekrar başlayabilirlerse, turizm adına başarılı bir sonuç elde etmiş oluruz. Zaten bu sene kimsenin ne rakama ne maliyete takıldığını düşünüyorum. Bu sene önemli olan bir şekilde hareketi tekrar başlatabilmek. 2021’in Türkiye açısından çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi. 

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN TURİSTE KOVİD SİGORTASI

Bakan Ersoy, yabancı ziyaretçilere yönelik Kovid-19 sağlık sigortası sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik soruyu da şöyle yanıtladı: “Çok basit ve emsalleriyle karşılaştırılınca oldukça da cazip. 2 bin-7 bin avroluk konaklama için 12-15 avro. Biraz daha yükselterek 7 bin avroluk konaklama için 23 avroluk tedavi sigortası da yaptırabilirsiniz. İnternet üzerinden rahatlıkla satılabilecek. Tur operatörlerine link vererek bu sigortaya erişimlerini 1 Temmuz’dan itibaren sağlayabiliyoruz. Türkiye’deki herhangi bir devlet hastanesine gidildiğinde hemen tedavisine başlanacak.”

İKİNCİ DALGA ‘EKOVİRÜS’

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Almanya’nın, Türkiye’yi 130 ülkeyle birlikte ‘riskli korona bölgesi’ listesine almasına tepki gösterdi. Ersoy “Politik, ekonomik gerekçeleri olabilir. Her zaman söylüyorum, ikinci dalga ekovirüs şeklinde geliyor, o yüzden kendince her ülke kendi önlemini almak istiyor. Avrupa ülkeleri, paranın Avrupa sınırları içinde kalması için önlem almış olabilir. Tabii bunu dolaylı şekilde yapıyor, net bir şekilde söyleyemiyor olabilirler” dedi. Ersoy, Almanya’ya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ziyaret planladıklarını belirtti.