MSÜ 2021 sınav tarihi belli oldu! 2021 MSÜ başvuruları ne zaman?

2021 MSÜ başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Her yıl askeri öğrenci belirlemek amacıyla yapılan MSÜ sınavının bu yıl ne zaman yapılacağı ve başvuru tarihleri sorgulanıyor. 2021 MSÜ başvuruları ne zaman? MSÜ sınavı 2021 ne zaman yapılacak? gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

2021 MSÜ sınavı ve başvuruları, askeri öğrenci adayları tarafından merak ediliyor. MSÜ başvuruları bu yıl ne zaman? MSÜ sınavı 2021 ne zaman yapılacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. . 2020 yılında başvurular 7 Ocak ve 10 Şubat tarihleri arasında alınmıştı.  

2021 MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MSÜ 2021 sınav takvimi belli oldu. MSÜ başvuruları 27 Ocak'ta başlayacak 23 Şubat'ta sona erecek.   MSÜ geç başvuru tarihi olarak ise 3 Mart 2021 tarihi açıklandı.

2021 MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

2021 MSÜ sınavı 4 Nisan'da yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı sonuçları 29 Nisan tarihinde sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. 

MSÜ SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre veriliyor.

MSÜ SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.