2020 çay budama paraları ne zaman ödenecek? Çay budama paraları ne zaman yatacak?

Çay üreticileri 2020 yılı çay budama paralarının ne zaman ödeneceğini merak ediyorlar. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ödemelerin ne zaman yapılacağına dair araştırmalar hız kazandı. 2020 çay budama paraları ne zaman ödenecek? Çay budama paraları ne zaman yatacak? gibi soruların yanıtları da merak ediliyor.

Çay üreticileri ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek olan çay budama paralarına gözlerini çevirdiler. Geçen sene yaklaşık 75 bin üreticiye 185 bin dekar alan için toplamda 230 milyon TL'lik bedel ödendi. Peki, 2020 çay budama paraları ne zaman ödenecek? Çay budama paraları ne zaman yatacak? İşte tüm merak edilenler..  

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2020 ÇAY BUDAMA PARALARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2020 yılı çay budama paralarının ne zaman ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamaları haberimizin içerisinden takip edebilirsiniz.

GEÇEN SENE NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

Çay bahçelerininin gençleştirilmesi amacıyla yapılan çay budama desteklerine ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı, şunları söyledi:

"Çaylıklarını budayarak yenileyen üreticilerimize budama desteği veriyoruz. Bu kapsamda bugün itibarıyla, çay budama desteklerini ödüyor olacağız. Yaklaşık 75 bin üreticimize 185 bin dekar alan için toplamda 230 milyon TL'lik bedeli, üreticilerimizin hesabına yatıracağız."