1100 personel PTTPAL KPSS şartsız alımı başvuru şartları nedir? (PTT 2019 personel alımı)

PTTPaL bünyesine KPSS şartsız en az ilkokul mezunu 1100 personel alımı için alım tarihi ve şartlar nelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde değindik. PTTPaL bünyesine alınacak olan personellere yönelik takvim hala netleşmedi. Elde edilen bilgilerde PTTPaL 1100 personel alımı için Ocak-Şubat aylarında ilanların yayımlanamayacağı öngörülüyor. PTTPaL tarafında ilgili planlamaların yapılmasının ardından ilana çıkılacağı ve mevcut personel kadrosunun göz önünde bulundurulacağı aktarılıyor.

PTTPAL personel alımı hakkında açıklama geldi. PTTPAL 1100 personel alımı hakkında geçtiğimiz aylarda bir açıklama gelmişti. Açıklamada yıl sonuna kadar 1100 personel alımı yapılacağına yer verilmişti. PTT bünyesinde PaL için zırhlı taşımada görevlendirilecek 1100 kişi için süreç netlik kazanmadı. Kurum tarafından ilana çıkılmış ve KPSS şartsız en az ilkokul mezunu personellerin alınacağı aktarılmıştı. Bu ilan daha sonra yayından kaldırıldı ve adaylar büyük bir şok yaşadı. Peki PTT PaL 1100 personel alımı yeniden başlayacak mı?

PTTPAL PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? 

PTTPaL bünyesine alınacak olan personellere yönelik  takvim hala netleşmedi. Elde edilen bilgilerde PTTPaL 1100 personel alımı için Ocak-Şubat aylarında ilanların yayımlanamayacağı öngörülüyor. PTTPaL tarafında ilgili planlamaların yapılmasının ardından ilana çıkılacağı ve mevcut personel kadrosunun göz önünde bulundurulacağı aktarılıyor.

PTT PaL 1100 personel alımı şartları

Yapılan duyuruda pttpal personel alımı için adayların en az ilkokul mezunu olmaları istenmişti. KPSS şartının aranmadığı ilanlarda en az ilkokul mezunu olan adayların başvurularının alınabileceği ifade edilmiş, çok sayıda kadro için bu ilanların yayımlandığı belirtilmişti. Duyuruda ptt pal personel alımı için, 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartlara uygun olunması da gerekli görüldüğü aktarılmış ve ilanlar yayımlanmıştı. Yakın tarihte bu ilanların yayımlanması beklenmiyor Şubat-Mart ayları içerisinde gelişme yaşanabileceğini düşünerek, mobil uygulamalarımızı indirmenizi ve alımlar yayımlandığı anda bildirim almanızı öneriyoruz. Uygulamalarımız, Android ve iOS mağazalarda ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.

Bu konuda PTT'den bir açıklama geldi ve şu ifadelere yer verildi:

"PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi, yüzde 100 PTT A.Ş. İştiraki olarak nakit taşıma hizmetleri (banka ve finans kurumları, kuyumculuk ve mücevherat, perakende zincirleri, kamu  kurumları, eğlence ve spor aktivite şirketleri vb.), nakit işleme hizmetleri (banknot işleme, madeni para işleme, ATM nakit hazırlama ve kasalama), ATM hizmetleri (nakit ikmal ve nakit zarf toplama, diğer teknik ve operasyonel hizmetler), değerli kargo lojistik hizmetleri kapsamında para ve değerli taşların taşınması ve pazarlanmasına yönelik faaliyet yürütmek üzere kurulmuştur.

Yürütmekte olduğumuz ve kısa vadede gerçekleştireceğimiz projelere yönelik acil insan kaynağı ihtiyacına binaen iş ilanına çıkılmıştır ancak yeni faaliyete geçen İştirak Şirketimizin yapılanma, şubeleşme ve yatırım süreçlerini planlama aşaması devam etmekte olduğundan personel alımına ilişkin söz konusu ilan geçici bir süreliğine ertelenmiştir. PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.'nin bundan sonra yapacağı işe alımlarda, süreçlerin İştirak Şirketimizin vermiş olduğu ilan ve kanallar üzerinden takip edilmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ?"

PTT BAŞVURU FORMU YAYINLANDI MI?

Başvurularınızı kariyet.net üzerinden yapabilirsiniz.

PTT KPSS ŞARTSIZ MEMUR PERSONEL ALIMI

-Kamu haklarından mahrum edilmemiş, sağlık problemi bulunmayan, askerlikle ilişiği olmayan ya da en az iki yıl süreyle tecil ettirebilecek olan,

-Kamu zararına faaliyette ismi anılmamış olmak, terör örgütleriyle ilişiği bulunmamak

-Kamudaki bir görevinden disiplinsizlik ya da emre itaatsizlik gibi nedenlerden dolayı çıkarılmamış olan,

-Kendisine verilecek görevleri yerine getirebilecek olan, takım çalışmasına yatkın,

-İletişim becerileri ve muhakeme yeteneği gelişmiş, belirtilen diğer özel niteliklere uygun olmak,

-Eğitim şartlarını taşımak şeklinde aktarılan şartlara uygun olan adaylar arasından PTT bünyesine KPSS şartsız memur alımları yapılacaktır.

BAŞVURULAR VE DİĞER DETAYLAR

KPSS şartsız olarak yürütülecek PTT memur personel alımlarında Sistem Mühendisi, Net Developer, PHP Developer, Sistem Yönetimi ve Network Sorumlusu, E-ticaret Kategori Sorumlusu gibi pozisyonlara yönelik alımlar gerçekleştirilecektir. PTT memur alımına başvuru yapmak isteyen adaylar PTT'nin sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. İlanlar özel bir kariyer sitesi üzerinden yayımlandığından, ilana yönelik başvuru süreçleri bu adres üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için üyeliklerinin bulunması gerekmektedir. Başvuru yapmak için üye profillerinizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

PTT Nedir?

PTT, Posta ve Telgraf Teşkilatı kurumunun baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan kuruluş postacılık, bankacılık, lojistik gibi alanlarda uzun süredir hizmet vermektedir. Kurum Tanzimat Fermanı yayınlandıktan sonra Osmanlı Devletine hizmet etmek, habeleşme ihtiyacını gidermek amacı ile kurulmuştur. İlk PTT şubesi İstanbul'da Yeni Camii avlusunda açılmıştır. Ayrıca kurumun ilk personelleri Süleyman Ağa ve Sofyalı Ağyazar'dır. Ayrıca belirtilmelidir ki Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT AŞ olmuştur. PTT Başbakanlığa bağlıdır.

PTT Ne İş Yapar? Hizmet Alanı Nedir?

PTT pek çok konuda hizmet veren bir kurumdur. Mektup ve posta gönderimi, taahhütlü gönderiler gibi pek çok türde gönderi teslimi yapmaktadır. Tebligat işlemleri, telgraf, havale işlemleri, hesap işlemleri, efektif işlemler, fatura ödemeleri, vergi ve ceza ödemeleri gibi pek çok işlem yapabilmektedir. Ayrıca maaş ve yardım ödemeleri, yurtiçi ve yurt dışı kargo işlemleri gibi önemli hizmetler vermektedir.

PTT Personel Alımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT'nin 2500 kişilik personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranan genel şartlar şu şekildedir:

Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Adayların 35 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir.

Adayların kamu haklarından mahrum kalmamış olması gerekmektedir.

Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması gerekmektedir.

Adayların görev yapmalarını engelleyecek hiçbir engeli hastalığı bulunmaması gerekmektedir.

Adayların 2016 yılı içerisnde KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir.

Adayların hiçbir sosyal güvenlik kurmundan emekli olmamış olması gerekmektedir.

Adayların daha önce çalıştığı kurumdan atılmaması gerekmektedir.