KPSS'siz memur alımı başvuru şartları KPSS son dakika 4 kuruma en az 2019 60 puan ile

Resmi Gazete ve Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamu kurumları memur alımı yapacak. Alım yapacak kamu kurumları, TÜBİTAK, Türk Standardları Enstitüsü ( TSE ), Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHK ) ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ( İMMİB ) tir. Buna göre, İMMİB 22, TSE 5, TÜBİTAK 9 ve TİHK ise 13 memur alımı yapacak.

Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alacaklarını açıkladılar. İşte başvuru şartları ve başvuru bilgileri şöyledir. Adaylar öncelike başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuru yapabileceklerdir. Buna göre TÜBİTAK İçin başvurular en geç 11 Şubat 2019, TSE için en geç 31 Ocak 2019, İMMİB için en geç 04 Şubat 2019 ve TİHK için en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

ALIMI YAPIOR?

Alım yapacak kamu kurumları, TÜBİTAK, Türk Standardları Enstitüsü ( TSE ), Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHK ) ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ( İMMİB ) tir. Buna göre, İMMİB 22, TSE 5, TÜBİTAK 9 ve TİHK ise 13 memur alımı yapacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Başvuru yapacak adaylardan aranancak bazı şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, İlgili pozisyonda görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYm tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından En az 60 veya 70 puan almış Olmak ( TÜBİTAK KPSS Olmadan Alım Yapıyor ), Alım yapılacak ilgili alanlar için eğitimini 4 yıllık eğitim verne üniversitelerde tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar öncelike başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuru yapabileceklerdir. Buna göre TÜBİTAK İçin başvurular en geç 11 Şubat 2019, TSE için en geç 31 Ocak 2019, İMMİB için en geç 04 Şubat 2019 ve TİHK için en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

KPSS Tarihçesi

Kamu Kurumlarında yer alabilmek adına bir dizi sınava verilen bu ad öğrenciler arasında “Kamuya Personel Sokmama” adı ile değiştirilmiştir.

Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır öğrenci.Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.

KPSS ilk olarak 17 Ekim 1999 tarihinde Devlet Memurları Sınavı (DMS) adı altında 12 Aralık 1999 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımında gerçekleşti. Yani düz memur alımlarında bir düzenleme yapılmış oldu. Daha sonra ise bu alan biraz daha genişletilerek öğretmenlik, düz memurluk, sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapıldı. O gün gelmişti artık 06-07 Temmuz 2002 tarihinde ise Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla ilk kez yapıldı. 2003 yılına gelindiğinde 4 oturum şeklinde bir sınav tasarlanıp öğretmen adayları için 2 oturum şeklinde yapılmıştır. Baskılar sonucu Ösym bu yıl içerisinde Kpss A grubu sınavlarını da ilk kez düzenlemiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu sınav Kpss 1 ve Kpss 2 olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenmiş olup günümüzde hala devam etmektedir.