Taşerona kadro verilmesinde isim listesi yayınlandı mı?

Taşeron işçiler kadro listeleri açıklanmaya başladı. Gündemi oldukça meşgul eden ve binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren karar çıktı. Taşerona kadro müjdesi sonrası kurumlar da kadro listelerini yayınladılar. İşte tüm detaylar... Taşeron işçilere sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanacak.

Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak. Bu sorgulama tespit komisyonu tarafından EKAP sistemine girilerek yapılacak. Kişinin kapsamda olduğu kesinleştiğinde,  4 Aralık 2017’de çalışıyor olup olmadığı SGK kayıtlarından kontrol edilecek. 

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Kamuya geçen taşerona ne kadar ikramiye verilecek - TIKLA ÖĞREN 

2018 TAŞERON SINAVI NE ZAMAN OLACAK?   Adaylar yapılacak olan sınavdan 100 puan üzerinden  en az 50 almaları gerekli olacak. 50 puan alamayan işçiler kadro hakkı elde edemeyecek. 50 üzeri puan alınanlar daha sonra güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaklar. Bu iki aşamayı da geçen adaylar 2 Nisan 2018 tarihinden sonra devlet kurumlarına bağlı olarak çalışmaya devam edecekler. 2 mart 2018 tarihine kadar kesin listelerin açıklanmasıyla yazılı sınav 3 Mart tarihinden sonra yapılacak. Sınav 22 Mart tarihine kadar sürecek.   KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?   Kadroya geçen taşeron işçilere ikramiye ödemesi yapılacak. Resmi gazetede yayımlanan habere göre 52 günlük ikramiye ödemesi her yıl bir maaş tutarı kadar olacak. Yani kadroya giren taşeron işçileri en az 2200 TL ile en fazla   3.700 TL arası ikramiye alacaklar. Yer altında çalışan işçiler ise, her yıl ek bir ikramiye daha alacaklar.   İLK ÖDEME 26 OCAK'TA   Kamuya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretinin ilk taksiti 26 Ocak’ta, ikinci taksiti ise 8 haziranda yapılacak.