2018 Taşeron işçi haberleri Taşeron kadro son dakika 27 Şubat sorgulama ekranı

Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Taşeron başvuru sonuçlarının erişime açılmasının ardından taşeron sınavı aşamasına geçilecek. Peki sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar... Başvuru sonuçlarında sınava girmeye hak kazanan taşeron işçiler, 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron sınavına girecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler için sınav süreci başlayacak. 3-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak sınavın ardından 23-26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılabilecek. İtiraz sonuçları ise 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Hak sahipleri en son 2 Nisan 2018 tarihinde topluca işçi kadrosuna geçirilmiş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bildiğiniz üzere taşerona son dakika kadro müjdesi vermiş, milyonlarca taşeron işçi kadro başvurusunda bulunmuştu. Peki, kadro başvuru sonuçları açıklandı mı açıklanıyor mu ve ya ne zaman açıklanır? Taşeron kadro sınav tarihi ne zaman, saat kaçta yapılacak? Sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilirim? Gibi sorularının cevabını haberimizde birleştirdik. Aldığımız son dakika bilgilerine göre; Taşeron kadro başvuru sonuçları 20. 02. 2018 tarihinde açıklanacağı bildirildi. Son dakika haberleri için linkten ulaşabilirsiniz. Heyecanlı bekleyişinin sona ereceği şu günlerde milyonlarca vatandaş kadro için başvurularda bulunmuştu. Kadro başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz haber sitemizden öğrenebilir ve ya bu haberi takip ederek sonuçlarına da ulaşabilirsiniz. Kadro başvurularınızı öğrendikten sonra sınav tarihlerine de buradan ulaşılabilir. Sınav sonrasında 23 Mart 2018 - 26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılacak ve ardından 27 Mart 2018 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında da itirazlar incelenecek ve sınav sonuçları açıklanacak. Sınavlarda sorulacak sorular, sınav kurulu tarafından çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak hazırlanacak olup sınavlarda başarılı olamayanlar, belirlenen tarihler içerisinde gerekçesini belirten bir dilekçe ile yazılı olarak itirazda bulunabileceklerdir.

Taşeron kadro son dakika sorgulama ekranı büyük bir merak ile bekleniyor. Başvurular Tespit Komisyonu tarafından incelendikten sonra hak sahipleri 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren açıklanmaya başladı ve 20 Şubat 2018 tarihine kadar da açıklanmaya devam edecek ve itirazlar 21-23 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İtiraz sonuçları da 24 Şubat - 2 Mart 2018 tarihleri arasında yayınlanacak. Sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek olup sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek.  Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek olup yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek ve “başarılı” ya da “başarısız” olarak tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak gerekmektedir.  Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı olması gerekmektedir. Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilecektir.

Taşeron başvuru sonuçlarından ilk listeler için tıklayınız

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON KADRO KESİN LİSTELERİ

Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek. Diğer taraftan, bazı nedenlerle tavsiye edilen 40 günlük sürede çalışmalarını tamamlayamayan kurumların da birkaç gün içerisinde listelerini açıklaması bekleniyor. Taşeron kadro kesin listesi için son tarih 24 Şubat 2018 olarak duyurulmuştu.

TAŞERON KADRO SINAV TARİHLERİ

Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart 2018, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

KADROYA GEÇİŞ TARİHİ

Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri kamu ve belediyelerde 2 Nisan 2018 tarihinde kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak. Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar alacak. Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun bir şekilde sınav kurulunca hazırlanacak. Yapılacak sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ise ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alma şartı aranacak.

KİT'LERDE SON DURUM

Taşerona kadro düzenlemesinde taşeron olarak çalışan KİT personellerine kadro olmayınca, vatandaşlar merakla “KİT’lere kadro verilecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak yapılan açıklamalar, buralarda ihtiyaç oluştukça, ihtiyacın bu taşeron işçiler tarafından karşılanacağına yönelik. Yani KİT’lerde kadro kapsamına alınmış durumda. Ancak detaylı düzenleme bekleyişi sürüyor.

TAŞERON KADRO BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANAN KURUMLAR

Bazı kurumlar ve bakanlıklar, taşeron başvuru sonuçlarına ilişkin ilk listeleri yayımladı. Yayımlanan listelerde taşeron başvuruları kabul edilen personel listesi yer alıyor.

TAŞERON KADRO SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Taşeron başvuru sonuçlarının erişime açılmasının ardından taşeron sınavı aşamasına geçilecek. Peki sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar... Başvuru sonuçlarında sınava girmeye hak kazanan taşeron işçiler, 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron sınavına girecek.

Sınav sonrasında 23 Mart 2018 - 26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılacak ve ardından 27 Mart 2018 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında da itirazlar incelenecek ve sınav sonuçları açıklanacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kadrolu pozisyonda çalışmaya hak kazanan taşeron işçiler belli olacak.

BAZI KURUMLARDA BAŞVURUSU KABUL EDİLEN VE EDİLMEYENLER   kabul/ret Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 785/75 Sağlık Bakanlığı 1020/942 Dışişleri Bakanlığı 288/47 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 208/0 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 929/141

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR KARS İL MÜDÜRLÜĞÜ

 
696 Sayılı KHK'nin 127 Maddesinin Geçici 23 ve 24. Maddesi Gereği Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşlarda Hizmet Alım Sözleşmesi kapsamında olup; Taşeronda Çalışan İşcilerin Sürekli  İşci Kadrolarına Geçişi Başvuru Sonuçları
 
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ 
 
24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Kamu kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. ve 24. maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasları belirlendiği tebliğde belirtilen kriterler dâhilinde yapılan ön inceleme sonucunda başvuruları kabul edilen ve edilmeyen kişi listeleri aşağıda gösterilmiştir.

İZMİR İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
 
01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Tebliğin 10. Maddesi gereği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüz ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlüklerinde 04/12/2017 tarihi itibariyle çalışmakta olan ve ekli listede isimleri belirtilen 24 kişilik temizlik hizmet alımında çalışan personelden 1 kişinin (Kevser BULUT) başvuruda bulunmadığı, 23 kişilik temizlik  ve 10 adet güvenlik hizmet alım personelinin, tespit komisyonunca yapılan inceleme neticesinde aranılan şartları taşıdığı ve sınava girmeye hak kazandıkları ilanı;

KONYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURU SONUÇLARI
 

24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Kamu kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. ve 24. maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasları belirlendiği tebliğde belirtilen kriterler dâhilinde yapılan ön inceleme ve esas inceleme sonucunda başvuruları kabul edilen ve edilmeyen kişi listeleri aşağıda gösterilmiştir.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?
 

İtirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat- 2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak.

NEVŞEHİR SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KONYA OBM TAŞERON SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ZONGULDAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KESİN LİSTE

Sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde, İlana ilişkin itirazların, Tespit Komisyonuna iletilerek değerlendirilmesini teminen 23 Şubat 2018 günü (cuma) mesai bitimine kadar, daha önce başvurularını yaptıkları birime elden yazılı olarak Evrak birimine kayıt yaptırmak koşuluyla gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilirler.

ZONGULDAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KESİN LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

?BAYRAKLI BELEDİYESİ KESİN LİSTE

Sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde, İlana ilişkin itirazların, Tespit Komisyonuna iletilerek değerlendirilmesini teminen 23 Şubat 2018 günü (cuma) mesai bitimine kadar, daha önce başvurularını yaptıkları birime elden yazılı olarak Evrak birimine kayıt yaptırmak koşuluyla gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilirler.

BAYRAKLI BELEDİYESİ KESİN LİSTE

TAŞERON İŞÇİ KESİN LİSTEDE ADI OLANLAR

Taşeron İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim uyarınca sırada taşeron sınavı var. Kesin listelerde ismi olanlar bu sınava girecekler. Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok  kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KESİN LİSTE: 

"Belediyemizde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu Kapsamında görev yapmakta iken, 24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. ve 24. Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul Esasları Belirlendiği Tebliğ’de belirtilen kriterler dâhilinde başvuru yapan personelin durumları incelenmiş olup; başvuruları kabul edilen (güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formları sonuçlarının olumlu olması şartı ile) ve reddedilenlere ait isim listeleri ektedir.

Devletten kadro almaya hak kazanan taşeron işçilerin açıklandığı süreç, 2 Mart tarihine kadar devam edecek. Devlet kurumları resmi internet siteleri üzerinden açıklanan taşeron kadro listesi, kabul edilen ve reddedilen kişi isimleri buralardan belirleniyor. Peki, taşeronda kadroya geçen kişiler listesi hangi kurumlar tarafından duyuruldu. İşte, kadro bekleyen işçilerin kesin listesinin açıklamasına dair bazı önemli bilgiler...

Bursa Büyükşehir Belediyesi taşeron işçi tam liste için tıklayınız

Taşeron işçilerin liste heyecanı

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için 2 Ocak'ta başlayan süreç devam ediyor. İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor.

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim işliyor.

Olağanüstü hal kapsamında 24 Aralık'ta yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ayrıntıları ortaya çıkan düzenleme kapsamında, taşeron işçilerin kadroya geçiş başvuruları için resmi süreç 2 Ocak'ta başlayıp11 Ocak'ta sona ermişti.

Başvuruların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" için tavsiye edilen 40 günlük süre sona ererken, yüz binlerce taşeron işçi tespit komisyonlarının ilan edeceği listeleri beklemeye başladı.

Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek.

Diğer taraftan, bazı nedenlerle tavsiye edilen 40 günlük sürede çalışmalarını tamamlayamayan kurumların da birkaç gün içerisinde listelerini açıklaması bekleniyor.