KPSS'siz 2018 Mayıs ayı sınavsız memur personel son dakika alım başvuru şartları nedir

Kamuya binlerce memur personel için ilanlar yayımlanmakta. Mayıs ayı için binlerce kişilik alım ilanları yayımlandı ve adaylar başvuru şartlarına göre başvurularına başlıyor. Buna göre bu haberimizde sizlere Mayıs ayı için alım yapan kurumları ve başvuru şartlarını açıklayacağız. İşte Mayıs ayı kamuya memur personel alımı yapan kurumlar. Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacaklarını belirtiler. Nisan ayında yayımlanan ilanların hala başvuru süreleri mayıs ayı içinde geçerlidir. Ayrıca Mayıs ayında da kamuya binlerce memur personel alımı ilanı yayımlanmakta ve bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar için bazı genel ve özel nitekler belirtilmektedir. Bu doğrultuda adaylar başvuru yapmadan önce öncelikle aranan şartlara uyup uymadıklarını incelemeleri şarttır. Aksi taktirde bu şartları taşımadıkları yad eksik belge sundukları dahilinde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Herhalde şimdiye kadar “Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun.” ya da “ Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın.” Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz. Peki kimler devlet memuru olabilir?

Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini tamamlamak amaçlı farklı alanlarda istihdam sağlamaktadırlar. İlgili ilanlar kurumların kendi resmi İnternet sitelerinde veya Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadırlar. Nisan ayının bitmesi ile birlikte Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki çalışan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı yeni alım ilanları yayımlıyorlar. Bizlerde bu haberimizde sizlere Mayıs  ayı memur alımları ve personel alımları hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için Kamu kurumlarının aradıkları nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre aşağıda detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz bilgileri paylaşıyor olacağız. Kamuya Personel Alımı, Memur Alımı yapan kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak gibi nitelikler aranıyor. Özel şartlar genelde kurumların kadrosuna göre farklı ünvanlarda aranan niteliklerdir. Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere adaylardan özel olarak KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler aranmakta. Söz konusu eğitim şartı, En az lise mezunu olmak üzere, Önlisans veya Lisans mezunu olmak ve kadrosuna göre belirtilen eğitim seviyesinde ve bölümde mezun olmak, Yaş olarak genelde kamu kurumları Devlet memurları kanununa göre 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranıyor.

BAŞVURU SIRASI VE İŞLEM SÜRECİ:

Mayıs ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle yayımlanan ilanın tam metnini incelemeleri gereklidir. Daha sonra aranan şartlar doğrultusunda başvuru şartlarına uygun olup olmadıklarına bakmaları gereklidir. Daha sonra ise son başvuru tarihine kadar başvuru yapılmalı ve diğer işlem sürelerine geçilmelidir.

İlgili ilanlara başvuru yapan adaylar öncelikle takip edecekleri konu, Kamu kurumu alım süreci için Sözlü veya Yazılı sınav yapıp yapmayacağıdır. Sınav yapılacak ise öncelikle adaylar sınava katılıp katılamayacaklarını kurum tarafından yapılan duyuru ile öğrenebilirler. Eğer sınava hatılmaya hak kazandıysanız kurum tarafından belirtilen tarih, Yer ve saat'te sınava katılarak başarılı olmanız gereklidir. Sınav başarı ortalamasında adayların tecrübesi, KPSS puanı gibi nitelikler göz önünde bulundurulur ve sınavdan aldıkları sonuca göre bir ortalama yapılarak çıkan en yüksek sonuçtan en düşüğününe kadar kadro sayısı kadar aday kadroya alınır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya memur alımı ilanı yayımlayan kurumlar adaylardan bazı memurluk şartları aranıyor. Kamuya alımlar en az lise mezunu yapılmaktadır. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru da bulunabilir. Adaylardan genel şartlar ve kadrosuna göre özel şartlar aranıyor. Söz konusu olan Özel şartlar, KPSS, Eğitim, Yaş, Tecrübe, YDS gibi niteliklerden oluşmaktadır. Bu doğrultuda adayların en çok takıldıkları KPSS şartı olmakla beraber bir çok KPSS ye girmiş olan adaylarda Yaş şartından takılmaktadır. Memurluk için genelde 35 yaş şartı aranıyor. Ancak malesefki KPSS sınavına girişlerde yaş şartı aranmıyor. Adaylar en çok bu konunun düzenlenmesini talep etmekte binlerce memur olmak isteyen aday mağdur olmaktadır.

Peki KPSS şartı olmadan alım yapan kurumlar varmıdır?

Elbetteki KPSS ( Kamu personeli Seçme Sınavı ) şartı olmadan alım yapan kamu kurumları mevcuttur. Bunlara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Kamuya Personel Alımı, Memur Alımı yapan kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

Özel şartlar genelde kurumların kadrosuna göre farklı ünvanlarda aranan niteliklerdir. Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere adaylardan özel olarak KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler aranmakta. Söz konusu eğitim şartı, En az lise mezunu olmak üzere, Önlisans veya Lisans mezunu olmak ve kadrosuna göre belirtilen eğitim seviyesinde ve bölümde mezun olmak, Yaş olarak genelde kamu kurumları Devlet memurları kanununa göre 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranıyor.

KPSS ve YDS Şartı!

Memur yolunda ilk adımlarını atmak isteyen adaylar öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmaktadır. Eğitim seviyesine göre katıldığı KPSS'den güzel puan almış olan adaylar iyi bir kadroya yerleşerek görevine başlayabilirler. Buna göre iyi puan olarak sayılan 70 veya 80 puan ile alım yapan bir çok kamu kurumu bulunmakta ve bu puanlar ile atama işlemleri yapılmaktadır. Söz Konusu KPSS şartı, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

YDS ( Yabancı Dİl Sınavı ) şartı aranan ilanlarda geçerlilik süresi dolmamış olan Yabancı Dİl Sınavından ilgili dilden yeterli seviyede puan almış olmaları şarttır. Bu nitelik her ilanda aranmakaz ancak günümüzde ikinci dilimiz olarak bilinen İngilizce dili için bir çok kamu kurumu bu detayı tercih etmektedir.

Düşük KPSS Puanı İle Alım veya KPSS Şartı Olmadan Alım!

Bir çok kamu kurumu KPSS şartını arasa'da bazı kurumlar adyalardan ya Düşük KPSS puanı ile yada KPSS şartı olmadan alım yapmaktadır. Peki Hangi İlanlarda KPSS Şart Aranmıyor? Genellikle askerli alımlarda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımında, Dış İşleri Bakanlığının Başkosoloslukları için alım ilanında, TÜBİTAK gibi kurumlar adaylardan KPSS Şartı aramıyorlar.

Düşük KPSS puanı olarak sayıdan KPSS 60 puan ile alım yapan kamu kurumlarına haberimizin sonunda sizlerle paylaşacağımız tablo yardımı ile ulaşabilirsiniz.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL İLANLARINA BAŞVURU!

Mayı ayı kamuya memur personel alım ilanı için başvurular kurumların belirledikleri başvuru süreleri içerisinde yapılmaktadır. 

Memur nasıl olunur?

Herhalde şimdiye kadar “Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun.”  ya da “ Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın.” Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz. Peki kimler devlet memuru olabilir?

Memur olma şartları nelerdir? Kimler memur olabilir?

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.

Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.  Bu yazımızda memur olmak istiyorum, nasıl olurum diyenler için detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.