İŞKUR ilanları 2018 Mart ayı 100 Bin 293 personel alımı son dakika memur alım başvuru şartları

Çalışma ve İş Kurumu resmi internet sayfası aracılığıyla personel alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor. İŞKUR resmi sayfası üzerinden ilan yayımlayan kamu ve özel kuruluşlar, kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere okur-yazar, ilkokul, lise, üniversite ve lisansüstü eğitim düzeyinden 100 binden fazla personel alımı yapacaklarını duyurdu. İŞKUR ana sayfasında açık iş sayısı bölümünde, toplamda 100 bin 283 pozisyonun boşta olduğu, bu pozisyonlara personel alımları yapıldığı duyuruldu. Bu ilanlara başvurular devam ederken, İŞKUR tarafından yapılan açıklamada adayların müracaatlarını internet üzerinden veya İŞKUR bölge müdürlükleri aracılığıyla yapması istendi. İŞKUR aracılığıyla yapılan personel alımlarına adaylar en kolay internetten başvuru yapabilir. İŞKUR üyeliği olan adaylar, aşağıdaki bağlantı adresini kopyalayarak yeni sekmede açabilir ve başvuru yapmak istediği pozisyonu tıklayarak ilanlara göz atabilir. İlanlara başvurular bu ekran üzerinden yapılacaktır. Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday sınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adayların KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.

Kamu ve özel kuruluşlara personel alımı için Çalışma ve İş Kurumu üzerinden art arda çok sayıda ilan yayımlandı. İŞKUR aracılığıyla kamuya ve özele 100 bin 283 personel alımı yapılıyor. Peki ilanlara başvurular nasıl yapılacak? Başvuru ekranına nasıl giderim? Şubat ayının bitmesi ile birlikte kamu kurumlarının bir kısmı alım süreçlerini tamamladı. Ancak Mart ayı için yeni ilanlar yayımlanmaya başlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamu kurumları bünyelerine binlerce memur personel alımı yapacaklar. Kamu memur personel alımı ilanları, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Kurumların kendi internet sayfalarındaki mecralarda yayımlanmaktadırlar. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için kurumların belirledikleri şartlar doğrultusunda uygun olmaları şarttır. Peki adaylardan hangi şartlar aranır? Kamu kurumları adaylar genel şartlar, Eğitim Şartı, KPSS şartı, YDS şartı, Yaş şartı ve Özel nitelikler gibi şartlar aramaktadırlar. Aşağıda sırası ile bu niteliklere değineceğiz ve sizlerin bu yönde başvuru yapabilmenizi kolaylaştıracağız. Mart ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapadak adaylar mutlaka başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Buna göre adayların yayımlanan ilanı dikkatli olarak incelemeleri ve başvuru sürelerini takip etmeleri gereklidir. Kurumlara başvurular, Şahsen, Posta, e-posta ve İnternet oratmında gibi şekillerde başvuru yapılmaktadır. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilemkte ve adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Başvurular mutlaka bu belgeler ile birlikte yapılır.

EN ÇOK ALIM YAPILAN POZİSYONLAR

İŞKUR aracılığıyla yayımlanna 10 bin 283 personel alımının kadro dağılımında en çok alım yapılan pozisyonlar şu şekilde;

Beden İşçisi (Genel)     21892

Temizlik Görevlisi 4363
Satış Danışmanı / Uzmanı     3546
Güvenlik Görevlisi        3250
Garson (Servis Elemanı)        2935
Makineci (Dikiş)   2200
Turizm Ve Otelcilik Elemanı   2153
Reyon Görevlisi   1546
Pazarlamacı        1482
Ön Muhasebeci   1336
Şoför (Yolcu Taşıma)    1318
Sevkiyat Görevlisi         1313
Gaz Altı Kaynakçısı      1247
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi         1119
Şoför-Yük Taşıma        1091
Kasiyer       999
Büro Memuru (Genel)   963
Proses İşçisi        889
Konfeksiyon İşçisi         874
Beden İşçisi (İnşaat)     801
Elektrikçi (Genel) 780
Ambar/Depo Görevlisi  746
Müşteri Temsilcisi         688
Bulaşıkçı (Stevard)       662
CNC Torna Tezgahı Operatörü         652
Figüran      650
Aşçı Yardımcısı   646
Aşçı  638
Forklift Operatörü 584
Kalite Kontrolcü   556
Perakende Satış Elemanı (Gıda)         525
Paketleme işçisi  511
Diğer Aktörler Ve Sahne Yöneticileri 500

BAŞVURU

İŞKUR aracılığıyla yapılan persoel alımlarına adaylar en kolay internetten başvuru yapabilir. İŞKUR üyeliği olan adaylar, aşağıdaki bağlantı adresini kopyalayarak yeni sekmede açabilir ve başvuru yapmak istediği pozisyonu tıklayarak ilanlara göz atabilir. İlanlara başvurular bu ekran üzerinden yapılacaktır.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

İŞKUR ÜYELİĞİ NASIL AÇILIR?

İŞKUR üyeliği olmayan adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/ adresine giderek burada iş arayan kısmından üye ola girebilir ve üyeliğini buradaki yönergeleri takip ederek yapabilirler.

MART AYINDA KAMUYA BİNLERCE KİŞİ ALINIYOR!

Şubat ayının bitmesi ile birlikte kamu kurumlarının bir kısmı alım süreçlerini tamamladı. Ancak Mart ayı için yeni ilanlar yayımlanmaya başlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamu kurumları bünyelerine binlerce memur personel alımı yapacaklar. Kamu memur personel alımı ilanları, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Kurumların kendi internet sayfalarındaki mecralarda yayımlanmaktadırlar. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için kurumların belirledikleri şartlar doğrultusunda uygun olmaları şarttır. Peki adaylardan hangi şartlar aranır? Kamu kurumları adaylar genel şartlar, Eğitim Şartı, KPSS şartı, YDS şartı, Yaş şartı ve Özel nitelikler gibi şartlar aramaktadırlar. Aşağıda sırası ile bu niteliklere değineceğiz ve sizlerin bu yönde başvuru yapabilmenizi kolaylaştıracağız.

KPSS Şartı Olmadan Alım:

Kurumların bir çoğu KPSS şartı arasa bile bazı kurumlar alımlarında adaylardan Kamu Personeli Şartı aramıyorlar. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu, Çeşitli Bankalar, Çeşitli belediyeler ve çeşitli üniversiteler adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

GİRİŞ SINAVI:

Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday ınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adaylarn KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Mart ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapadak adaylar mutlaka başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Buna göre adayların yayımlanan ilanı dikkatli olarak incelemeleri ve başvuru sürelerini takip etmeleri gereklidir. Kurumlara başvurular, Şahsen, Posta, e-posta ve İnternet oratmında gibi şekillerde başvuru yapılmaktadır. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilemkte ve adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Başvurular mutlaka bu belgeler ile birlikte yapılır.