İŞKUR 2018 ortaokul mezunu danışma memuru alım kadın erkek başvuru şartları koşulları nedir

İŞKUR tarafından yayımlanan en güncel ilanlara göre, çok sayıda bay - bayan Danışma Memuru alımı yapılıyor. Başvuru yapacak adayların en az ortaokul mezunu olmaları gerekmektedir. Peki başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan Danışma Memuru alımlarına başvuru yapmak için aşağıda yer alan linke tıklamanız yeterlidir. Ardından açılacak olan sayfadaki yirmiden fazla ilanı ayrı ayrı inceleyip başvuru yapabilirsiniz. Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra başvurularını yapabilirler. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

Türkiye İş Kurumu tarafından farklı sektörlerde ve Türkiye genelinde hizmet gösteren tüm firmaların ofislerinde istihdam edilecek bay bayan Danışma Memuru alımı yapılıyor. Ülke genelinde yapılacak olan alımlara başvuru yapacak adayların en az ortaokul mezunu olmaları gerekmektedir. Peki başvuru şartları nelerdir? Danışma Memuru ne iş yapar? İŞKUR tarafından yayımlanan ilanları sizler için açıklıyoruz. İşte detaylar... Farklı sektörlerde hizmet gösteren tüm firmaların ofislerinde danışma bölümlerinde yer alarak gelen misafiri veya müşteriyi karşılayan kişilere Danışma Memuru denir. Danışma memuru, iş ilanları küçük veya büyük ölçekli işletmeler, resmi ve özel kurumlar, şahıs firmaları tarafından verilebilir. Bu pozisyonun iş tanımı genel olarak, iş yerine gelen misafirlerin veya müşterilerin karşılanması ve doğru şekilde yönlendirmelerinin yapılması; gelen telefonların cevaplandırılması, gerekli kişilere yönlendirilmesi ve bilgi verilmesi; evrakların takibinin yapılması; gerekli durumlarda evrak gönderiminin sağlanması ve gerekli yazışma, arama ve belgelerin raporlamasını oluşturmaktır. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

DANIŞMA MEMURU NE İŞ YAPAR?

Farklı sektörlerde hizmet gösteren tüm firmaların ofislerinde danışma bölümlerinde yer alarak gelen misafiri veya müşteriyi karşılayan kişilere Danışma Memuru denir. Danışma memuru, iş ilanları küçük veya büyük ölçekli işletmeler, resmi ve özel kurumlar, şahıs firmaları tarafından verilebilir. Bu pozisyonun iş tanımı genel olarak, iş yerine gelen misafirlerin veya müşterilerin karşılanması ve doğru şekilde yönlendirmelerinin yapılması; gelen telefonların cevaplandırılması, gerekli kişilere yönlendirilmesi ve bilgi verilmesi; evrakların takibinin yapılması; gerekli durumlarda evrak gönderiminin sağlanması ve gerekli yazışma, arama ve belgelerin raporlamasını oluşturmaktır. Danışmada görev alacak personelin, kişisel bakımına özen göstermesi, sosyal çevresi ile etkili iletişim kurması, randevu ve konuk kabullerini gerçekleştirebilmesi, telefonda iletişim kurma becerisinin yüksek olması, internet üzerinden doğru bilgilere ulaşabilme yetisine sahip olması, beden dili iletişimini kullanabiliyor olması ve Türkçeyi yazılı ve sözlü olarak düzgün kullanabilmesi gerekmektedir. Danışma görevlisi iş ilanı veren firmalar, personelin genel olarak prezantabl olmak, düzgün diksiyon sahibi olmak, ofis eşyalarını kullanabilmek, güler yüzlü olmak, kuvvetli iletişim becerisine sahip olmak, pratik düşünebilmek, hızlı çözüm üretebilmek, organizasyon yönetebilmek gibi özelliklere sahip olmasını tercih ederler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 18 yaşını doldurmuş olmak,

- En az ortaokul mezunu olmak,

- Güler yüzlü olmak,

- Diksiyonu düzgün olmak,

- Deneyimli deneyimsiz,

- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yerine getirmiş olmak gibi şartlar aranmaktadır. Söz konusu şartlar genel olup, her ilanın kendine özel başvuru şartları yer almaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan Danışma Memuru alımlarına başvuru yapmak için aşağıda yer alan linke tıklamanız yeterlidir. Ardından açılacak olan sayfadaki yirmiden fazla ilanı ayrı ayrı inceleyip başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR İŞ İLANLARI

Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra başvurularını yapabilirler. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

72 BİN 341 KİŞİYE İŞ İMKANI

İŞKUR’un resmi sitesi yer alan en güncel ilanlara göre 72 binden fazla personel alımı yapılmaktadır. İlanlara başvurular Türkiye’nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer almaktadır. Bu ilanların arasında en çok rağbet gören meslek grupları şu şekildedir:

- Beden İşçisi (Genel) 18960 kişi,

- Temizlik Görevlisi 3317 kişi,
- Garson (Servis Elemanı) 3266 kişi, 
- Satış Danışmanı / Uzmanı 2876 kişi, 
- Makineci (Dikiş) 2112 kişi,
- Güvenlik Görevlisi 1590 kişi, 
- Reyon Görevlisi 1309 kişi, 
- Kasiyer 1290 kişi, 
- Konfeksiyon İşçisi 1109 kişi, 
- Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1077 kişi, 
- Büro Memuru (Genel) 939 kişi,
- Aşçı Yardımcısı 807 kişi, 
- Ön Muhasebeci 738 kişi,
- Aşçı 691 kişi,
- Bulaşıkçı (Stevard) 637 kişi, 
- Şoför-Yük Taşıma 632 kişi,
- Ambar/Depo Görevlisi 603 kişi, 
- Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 563 kişi,
- Forklift Operatörü 518 kişi,
- Proses İşçisi 517 kişi,
- Ayakçı (Tekstil) 478 kişi, 
- Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 435 kişi,
- Dokuma Konfeksiyon Makineci 411 kişi,
- Beden İşçisi (Temizlik) 408 kişi, 
- Paketleme işçisi 407 kişi, 
- Ütücü 360 kişi,
- Kalite Kontrolcü 348 kişi, 
- Motosikletli Kurye 343 kişi,
- Seyahat Servis Elemanı (Host/hostes/otobüs-Tren) 341 kişi,
- Elektrikçi (Genel) 338 kişi, 
- Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 333 kişi,
- Kurye 316 kişi, 
- Perakende Satış Elemanı (Gıda) 308 kişi, 
- Depo Sevkiyat Sorumlusu 306 kişi,
- Beden İşçisi (İnşaat) 304 kişi, 
- Pazarlamacı 304 kişi,
- Servis Komisi 289 kişi,
- Sekreter 279 kişi,
- CNC Torna Tezgahı Operatörü 265 kişi,
- Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 234 kişi, 
- Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 226 kişi,
- Otopark Görevlisi/Vale 221 kişi

- Elektrik Teknisyeni 221 kişi,

- Sevkiyat Görevlisi 216 kişi,

- Depo Sevkiyat Sorumlusu 211 kişi,
- Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 206 kişi,

- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı 200 kişi, 
- Depo İşçisi (Elleçleme) 199 personel,
- Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 192 personel,
- Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 191 personel,
- Kesimci (Konfeksiyon) 189 personel,
- Müşteri Temsilcisi 186 personel,
- Hemşire 184 personel,
- Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı 183 kişi,
- Turizm Ve Otelcilik Elemanı 172 kişi,

- Mutfak Görevlisi 171 kişi,
- Çaycı 167 kişi,
- Büro İşçisi 166 kişi, 
- Muhasebeci 165 kişi, 
- Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Makine İle) 159 kişi, 
- Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb. 158 kişi,
- Kalite Kontrolcü-Tekstil 158 kişi, 
- Şoför (Yolcu Taşıma) 157 kişi, 

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞ ARAYAN GİRİŞİ

İŞVEREN GİRİŞİ