2018 HGS müşteri hizmetleri HGS bakiye yükleme HGS kaçak geçiş sorgulama

HGS ceza borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır, HGS geçiş ihlali ve HGS bakiye sorgulama işlemleri online olarak nasıl yapılır soruları vatandaşların gündeminde. İşte köprü ve otoyollarda kullanılan HGS kartı olan sürücülerin merak ettiği HGS borç sorgulama, bakiye sorgulama işlem detayları. 2018 HGS sorgulama işlemi için hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girin. Açılan sayfada e-postanızı giriniz. Daha sonra şifrenizi giriniz. Resimdeki karakterleri yanda bulunan kutuya yazarak Giriş Yap butonuna tıklayınız. Eğer üye değilseniz açılan sayfada altta bulunan üye olun seçeneğine tıklayınız. Burada T.C kimlik numaranızı, e-postanızı ve kendinizin oluşturacağı bir şifre belirleyin. Bu şekilde HGS sorgulama için üyeliğinizi yapabilirsiniz. HGS bakiyesinin azalması durumunda kişinin cep telefonu numarasına otomatik olarak mesaj gidecektir. HGS kaçak geçiş sorgulaması yapmak için izlenebilen yollardan birisi, PTT internet sitesinin sistemine kayıt olmak. Kayıt olup PTT sistemine giriş yaptıktan sonra, sitenin sağ üst kısımlarında online işlemler menüsüne tıklayıp, Hızlı Geçiş Sistemine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra açılan resmi PTT HGS sayfasında, HGS geçiş ihlalleri için sorgulama kısmı bulunmaktadır. Bütün geçiş ihlalleri sorgulamaları 444 17 88 numaralı müşteri hizmetleri numarasından veya hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Belirttiğimiz siteye kaydolup bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekiyor.

Gün içinde sıklıkla köprü ve otoyolları kullanan sürücüler HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır sorularının cevabını araştırıyor. Online olarak HGS ceza sorgulaması, geçiş ihlali sorgulaması ve bakiye sorgulaması nasıl yapılır? HGS işlemleri hakkındaki tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulaması oldukça önemlidir. Geçiş ücretinin çok daha fazlasını ödememek için sorgulama işlemini gerçekleştirmenizi öneririz. Bu yüzden anlatacağımız adımları doğru bir şekilde uygulamalısınız. Öncelikle yazımızın sonunda sizlerle paylaştığımız linke tıklayınız. Açılan sayfada sorgulamak istediğiniz aracın plakasını giriniz. Dana sonra resimde gördüğünüz karakterleri doğru bir şekilde girip “Sorgula” butonuna tıklayınız. Son olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi bilgilerinize ulaşabilirsiniz. HGS borç sorgulama işlemi için öncelikle hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine tıklayınız. Daha sonra ise ilk olarak geçiş ihlali sorgula yazan yere tıklıyoruz. Açılan sayfada ise ilk olarak araç plaka no yazıyoruz. Alt tarafta görmüş olduğumuz güvenlik kodunu yazıyoruz. Son işlem olarak ise sorgula yazan butona tıklıyoruz. Böylece hızlı geçiş sistemi borç sorgulama işlemini tamamlamış oluyoruz.

HGS bakiye yükleme işlemi ve HGS kaçak geçiş sorgulama 

HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler:

-Yapmanız gereken ilk şey arama motoruna hgsmusteri.ptt.gov.tr yazmak olacaktır. 

-Daha sonra açılacak sayfanın sağ üst kısmında yer alan “müşteri hizmetlerine giriş” kısmına tıklamak olacaktır. 

- Bu bölüm açıldıktan sonra ise sistem üzerinden işlem yapmak için sisteme üye olmanız gerekmektedir. Bu alanda üye ol butonuna basınız.


- Sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak ilgili alanlara girdikten sonra sisteme üye olmuş olacaksınız. 
- Daha sonra ise e-posta adresinizi ve kendinizin belirlediği şifreyi ilgili alanlara girdikten sonra artık sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yerine kolayca yerine getirebilir içinizi kemiren sorulardan kurtulabilmiş olacaksınız. 
-Diğer yandan bu işlemleri indireceğiniz uygulamalardan da yapabilir istediğiniz anda bakiye işlemlerini sorgulayabilirsiniz. Uygulamalar hem android hem de ios sisteminde yer almaktadır. 

Peki, HGS sistemini kullandınız ve kartınızda yeteri kadar bakiye olmadığını ve yaptığınız bu işlemin ihlal olup olmadığını merak ediyorsanız… İşte cevabı: 

HSG ihlal hakkı sorgulama 

-Yine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapın.


-Sağ üst tarafta yer alan “geçiş ihlali sorgula” kısmına basın.
- Bu alana tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada yapmanız gereken aracınızın plakasını ilgili alana girmek olacaktır. Bu bilgiyi ilgili alanlara girdikten sonra ise son olarak güvenlik kodunu da ilgili alana girdikten sonra son olarak sorgula butonuna basınız.


-Yalnız ihlali son iki gün içerisinde yapmışsanız sisteme hemen girmediğini aklınızdan çıkarmayanız ve daha sonra tekrar kontrol etmeyi unutmayınız. 

HGS’den kaçak geçiş yapılması durumunda ne yapılmalıdır?

Arabanızda HGS cihazı bulunmadığı zaman veya HGS kartınızda otoyol veya köprü geçişi yapabilmek için yeterli bakiye bulunmadığı zaman yaptığınız geçiş, kaçak geçiş oluyor. HGS geçiş ihlali yapmış vatandaşların ödemeleri gereken bir kaçak geçiş cezası bulunuyor. HGS gişelerinden yapılan geçiş ihlallerinde, ihlal yapılan plakanın 15 gün içerisinde HGS abonesi olması veya HGS kartında geçiş yapmak için yeterli bakiye bulunması durumunda, cezalı geçiş ücreti kişiden kesilmiyor.
 
HGS kaçak geçiş sorgulaması yapmak için izlenebilen yollardan birisi, PTT internet sitesinin sistemine kayıt olmak. Kayıt olup PTT sistemine giriş yaptıktan sonra, sitenin sağ üst kısımlarında online işlemler menüsüne tıklayıp, Hızlı Geçiş Sistemine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra açılan resmi PTT HGS sayfasında, HGS geçiş ihlalleri için sorgulama kısmı bulunmaktadır. Bütün geçiş ihlalleri sorgulamaları 444 17 88 numaralı müşteri hizmetleri numarasından veya hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Belirttiğimiz siteye kaydolup bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekiyor. 
 
Geçiş ihlali sorgulamaları aynı zamanda e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. E-devlet şifrenizi PTT’den 2 TL ücret ödeyerek edinip T.C. kimlik numaranızla sisteme kaydolarak sorgulamanızı yapabilirsiniz. 

Yanlış kesilen HGS parasını geri aldı

Başvurucu, HGS kullanmadığı gerekçe olarak gösterilerek adına kayıtlı aracıyla ilgili idari para cezası uygulandığını oysaki ilgili tarihte, aracının bahse konu mevkide bulunmadığını, bu durumun sahte plakadan kaynaklanmasının muhtemel olduğunu iddia ederek, ödemek zorunda kaldığı tutarın tarafına iade edilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu başvurucunun mağduriyetinin giderilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda başvurucunun mağduriyeti giderildi ve ödediği para cezası kendisine iade edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, ilgili aracın geçiş ihlali anında çekilen fotoğraflarını incelemeleri sonucunda plaka karakterinin kusurlu olması ve benzerlik göstermesinden dolayı operatör tarafından plakanın yanlış girilmiş olduğunun tespit edildiğini, başvurucu adına düzenlenen ceza tutanağının iptal edilerek ceza tutarının başvurucuya iade edildiğini KDK’ya bildirdi.