Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan EYT açıklaması

Her fırsatta devlet yetkililerine yöneltilen sorulardan olan emeklilikte yaşa takılanlar meselesi yeniden gündemde.

Bütçeye üreteceği maaliyeti dikkate almak lazım" şeklinde konuşmuştu.  Peki EYT sorunu nedir? 08 Eylül 1999’da emeklilik yasasında değişiklik yapıldı. Bu tarihten önce 18 yaşında işe başlayan bir kadın 20 yılda ve 38 yaşında, erkek ise 25 yılda ve 43 yaşında emekli olabiliyordu. 1999 yılında çıkarılan yasa ile emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 oldu. 1999'dan önce işe girmiş olanlar için de kademeli geçiş hükümleri kabul edildi. Buna göre; Örneğin, 1970 doğumlu olan ve ilk defa 1990 yılında çalışmaya başlayan bir erkek yaş şartı olmasa 25 yıllık sigortalılık süresinin dolduğu 2015 yılında emekli olabilecekken, yaş şartı nedeniyle 52 yaşında, yani 2022 yılında emekli olabiliyor ve emeklilikte yaşa takılıyor. Detaylar aksam.com.tr'de

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Daha önce de sormuştunuz. Yine aynı cevabı vermek zorundayım. Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabi Meclis ayağı ayrı bir konu. Meclis biliyorsunuz, kendi kanunlarını çıkarabilir ama kabinenin gündeminde bu konu yok.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM TIKLA ÖĞREN 

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kendisine yöneltilen "Emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir düzenleme var mı?" sorusu üzerine  "Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” dedi. Prim gününü dolduran ve yaş şartını tamamlamak için beklemek durumunda olan vatandaşların beklentilerinin olmaması gerektiğini ifade etmiş oldu. Daha önce kabine toplantısı sonrasında EYT meselesine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükümetin gündeminde de yok. Gündeme gelince bakılır. Bütçeye üreteceği maaliyeti dikkate almak lazım" şeklinde konuşmuştu.