İkramiye ne zaman yatacak SSK-Bağkur-Emekli sandığı ödemesi

İkramiye ödemeleri bugün başlıyor, milyonlarca emekliye kurban bayramı öncesi 1000 liralık bayram ikramiyesi ödenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ayram ikramiyesi bugün yani 16 Ağustos'ta, Emekli Sandığı emeklilerine ise yarın yani 17 Ağustos cuma günü ödenecek.

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek, SSK, emekli sandığı, Bağkur emeklileri ne zaman ne kadar bayram ikramiyesi alacak? Dini bayramlar öncesi emekliye verilecek 1000 liralık bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1000 liralık bayram ikramiyesi bugün yani 16 Ağustos'ta, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödenecek. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri al makta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir. 

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

İkramiyeler ödenmeye başlandı

Erkenden parasını çekmek isteyen emekliler, PTT önünde geldi. Ödemenin yapıldığı PTT Edirne Başmüdürlüğü gişelerinden paralarını alan emekliler mutlu olduklarını söyledi. Emekli Lidar Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ikramiyesini çekmek için erkenden PTT'ye geldiğini anlattı. "Allah devletten razı olsun" diyen Alan, "Bu para bize bir katkı oluyor, torunlarımıza harçlık ve evimize tatlı alabileceğiz. Mutluyuz, çok güzel bir uygulama, herkese teşekkür ederim. Bizler de ikramiyeyi sevdiklerimize ikram edeceğiz." dedi.

Bir başka emekli Şükrü Korkmaz ise ikramiyeye kurban alacağını anlattı.

İkramiyenin bayram öncesi bütçelerine büyük katkı sağladığını ifade eden Korkmaz, uygulama nedeniyle tüm emekliler adına yetkililere teşekkür etti.

Emekli Sandığı emeklilerine ise "bayram ikramiyeleri" yarın ödenecek.

11,7 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

Bakan Selçuk, Kurban Bayramı için 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplam 10,4 milyar lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ağustos ayında emeklilere yine bayram ikramiyesi var. Tüm emeklilere, 21-24 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye, ağustos ayının 16'sında ve 17'sinde hesaplara yatırılacak. 

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR KİMLERE ÖDENİR

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve SGK'dan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir. Ödemenin yapılacağı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı 1.000'erTL'dir. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.